Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: useita miljoonia kilometrejä vuodessa

Kuljetan Suomelle: Yhtiömme historia alkaa jo vuodesta 1937, jolloin isoisämme aloitti kuljetustoiminnan. Isämme Kauko Koskinen jatkoi toimintaa kehittäen yhtiötämme suuremmaksi kokonaisuudeksi. Tällä hetkellä johdamme siskoni Marjut Koskisen kanssa yhtiöitämme. Näihin yli 80 vuosikymmeneen sisältyy jos jonkinlaisia kuljetettavia tuotteita. Tällä hetkellä kuljetamme useita erilaisia tuotteita eri teollisuuden aloille, muun muassa paperia, puuta, sellua, terästuotteita, merikontteja, autonosia ja polttoaineita. Eli lähes kaikkea mahdollista. Lisäksi varastoimme asiakkaidemme tuotteita.

Öljystä ilmavesilämpöpumppuihin

Olemme lähivuosien aikana uusineet kalustoamme Euro-6 luokan ajoneuvoihin. Polttoaineen kulutus on pienentynyt ja näin ollen myös päästömme ovat vähentyneet. Seuraamme ajoneuvojen polttoainekulutuksia sekä tyhjäkäyntiä koko ajan, ja pystymme reagoimaan muutoksiin välittömästi. Nopeudenrajoittimet on asetettu 85 km/h, ja taloudellinen ajotapa on ensiarvoisen tärkeä. 

Olemme panostaneet myös uusiin HCT-yhdistelmiin, joilla saavutetaan kustannustehokkuutta ja pienempiä päästöjä. 

Lajittelemme ja kierrätämme kaikki syntyvät jätteet, esimerkiksi metallit, lasit, puun, muovin, jäteöljyt ja renkaat. Käytämme kalustossamme mahdollisimman pienillä vierintävastuksilla olevia renkaita.

Lisäksi vaihdoimme muutama vuosi sitten korjaamomme lämmityksen öljystä ilmavesilämpöpumppuihin.

Sähköinen arkistointi konttorissamme vähentää paperinkulutusta. 

Hinnerjoki aina ollut osa elämääni

Olen yli 54 vuotta asunut maalla joen rannassa Hinnerjoella. Joessa on nuoruudesta asti käyty uimassa, melomassa ja talvella luistelemassa. Vesi elementtinä on sellainen, jota voisi katsoa sitä vaikka kuinka ja kauan, silloin mieleni lepää. Metsäretkiä on tehty aina lapsena ja myös omille lapsille metsäretket makkaranpaistoineen ovat kuuluneet silloin tällöin harrastuksiin.

Yksi hienoimmista ja mieleenpainuvista hetkistäni on hiihtää luistellen kotiovelta hangen kantoa pitkin pelloilla. Kilometrejä kertyy huomaamatta. Luisteluhiihto on talvilajini ehdottomasti, hiljaiset hetket esimerkiksi järven jäällä tai Lapissa keväthangilla saavat todellakin mielen rentoutumaan.

Kävelylenkit kesät talvet kuuluvat harrastuksiini.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan Jukka Hyvösen Iisalmesta.