Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus on meille tärkeä arvo. Edistämme sitä jokapäiväisessä toiminnassa, työryhmissä ja kampanjoissa.

Liikenneturvallisuus on meille tärkeä arvo. Edistämme sitä jokapäiväisessä toiminnassa, työryhmissä ja kampanjoissa.

Asiantuntijamme osallistuvat viranomaistyöryhmiin, joissa pyritään parantamaan raskaan liikenteen turvallisuutta teknisin ratkaisuin. Olemme mukana Liikenneturvan toiminnassa, ja annamme pyynnöstä lausuntoja liikenneonnettomuusraportteihin raskaan liikenteen näkökulmasta. Meitä kiinnostavat kampanjat, joiden tähtäimessä on asenneilmapiirin muokkaaminen liikenneturvallisuuden kannalta.

SKAL ei ole tilasto-organisaatio, joten emme pidä tilastoa liikenneonnettomuuksista. Seuraamme säännöllisesti Liikennevakuutuskeskuksen ja vakuutusyhtiökumppaneidemme raportointia sekä liikenne- ja viestintäministeriön, Trafin, Liikenneturvan ja poliisin liikenneturvallisuuteen liittyvää tiedotusta sekä raportteja. Kommentoimme medialle raskaaseen liikenteeseen liittyviä liikenneturvallisuusuutisia.

Liikenneturvallisuustyömme tärkeät osa-alueita

Kuljetusten turvallisuus

Liikenneturvallisuus ja turvallinen yrityskulttuuri ovat yhteinen asiamme. Olemme koonneet alle turvallisuuteen liittyviä ohjeita ja havaintoja.

Lue lisää

Raskaan liikenteen vertaistuki

SKALin liikenneturvallisuustyön tärkeä osa-alue on raskaan liikenteen vertaistuki, jossa maantieliikenteen vapaaehtoiset ammattilaiset tarjoavat kuunteluapua onnettomuuksiin ja muihin kriiseihin joutuneille kuljettajille ja yrittäjille.

Lue lisää

Tapahtumat

Osallistumme valtakunnallisiin liikenneturvallisuuskampanjoihin yhdessä muiden sidosryhmien kanssa, ja aika ajoin järjestämme jäsenistöllemme omia tempauksia.

Lue lisää

Liikenneturvallisuustyömme tiivistetysti:

  • Sitoutuminen liikenneturvallisuuden edistämiseen.
    • SKAL on allekirjoittanut IRU:n liikenneturvallisuuden peruskirjan (2005) ja Euroopan unionin liikenneturvallisuuden peruskirjan (2006)
  • Yhteistyö viranomaisten ja järjestöjen kanssa
  • Viestintä ja lausuntojen antaminen liikenneturvallisuusasioista
  • Liikenneturvallisuuteen liittyvät koulutukset
  • Ohjeistusten ja koulutusmateriaalien tuottaminen
  • Raskaan liikenteen vertaistukitoiminnan koordinoiminen
Tiedustelut liikenneturvallisuusasioissa