Palkinnot ja tunnustukset

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja sen lähellä toimivat säätiöt jakavat vuosittain useita palkintoja, stipendejä, merkkejä ja muita huomionosoituksia.

SKAL Kuljetusyritys

SKAL valitsee vuosittain jäsenyritystensä joukosta SKAL Kuljetusyrityksen. Ensimmäisen kerran valinta tehtiin vuonna 1989.

Ehdokkaita voivat nimetä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n alueyhdistykset ja erikoisjärjestöt. Jäsenyhdistykset voivat kukin nimetä korkeintaan yhden ehdokkaan. Ehdokkaiden tulee olla SKAL-organisaation varsinaisia jäseniä ja toimia ammattimaisessa kuorma- tai pakettiautoliikenteessä.

Vuoden 2023 SKAL Kuljetusyritys oli Korsu Oy.

Lue lisää

Kuljetuskuutio-palkinto

Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on myöntänyt vuodesta 1997 alkaen vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi.

Kuljetuskuution myöntää SKALin hallitus ja se luovutetaan vuosittain Kuution vuosipäivän yhteydessä. Palkintona on kristallikuutio ja kunniakirja.

Vuonna 2022 palkinto myönnettiin elinkeinoministeri Mika Lintilälle, joka toimi kuljetusalan puolesta akuutin kriisin keskellä.

Vuoden 2021 Kuljetuskuutio myönnettiin liikenneasemaketju Jari-Pekka Oy:lle kuljetusyritysten palvelemisesta hyvin erityisesti pandemian aikana.

Lue lisää

Valtakunnalliset kunniamerkit

Myöntäjänä on Tasavallan Presidentti SKAL ry:n hakemuksesta.

Ensisijaisena lähtökohtana on palkittavan henkilökohtaiset ansiot, joiden tulee olla keskitason yläpuolella, ja jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattitaidollaan tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Edellytyksenä on lisäksi hyvämaineisuus.

Henkilökohtaisten ansioiden lisäksi ansioristit edellyttävät pääsääntöisesti 40 vuoden ikää, SVR:n I luokan mitali vähintään 15 vuoden ja mitali 10 vuoden palvelusaikaa. Ylempää kunniamerkkiä voidaan esittää aikaisintaan seitsemän vuoden kuluttua edellisen kunniamerkin saamisesta.

Toisen kunniamerkin saaminen edellyttää saajan virka-aseman, toimenkuvan tai työtehtävän muuttumista entistä vaativammaksi ja henkilön erityistä ansioituneisuutta uusissa tehtävissään.

Lisätiedot: Sanna Vakkuri, johdon assistentti, +358 50 475 9353, sanna.vakkuri@skal.fi

Ansiomerkit

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n kautta voi hakea joko Ammattiautoliitto ry:n ansiomerkkejä ja -ristejä tai järjestöllisiä ansiomerkkejä, joita ovat veteraanimerkki ja naisjaostojen ansiomerkki. Ansiomerkit ovat tunnustuksia joko esimerkillisestä ja pitkäaikaisesta toiminnasta ammatillisen liikenteen parissa tai aktiivisesta toiminnasta järjestötoiminnassa.

Lue lisää