Ammattipätevyyden jatkokoulutus

Päivitä ammattipätevyytesi verkossa tai lähiopetuksena!

Tarjoamme laajan valikoiman pakollisia ammattipätevyyskursseja ja ammattipätevyyskoulutusta, jotka on suunniteltu auttamaan sinua säilyttämään ja parantamaan kuljettajan ammattitaitoasi. Liity tuhansien tyytyväisten kuljettajien joukkoon ja ilmoittaudu mukaan!

Koulutuskalenteriin

Kuorma-autonkuljettaja päivittää osaamistaan SKALin ammattipätevyyden jatkokoulutuksessa. Kuljettajan ammattipätevyys pysyy voimassa, kun hän käy viisi ns. direktiivikoulutusta viiden vuoden aikana. Tarjoamme ammattipätevyyden jatkokoulutusta eri tavoilla: lähikoulutuksena, verkkokoulutuksena ja etäkoulutuksena. Koulutukset ovat SKALin jäsenille alkaen 59 € (+ viranomaismaksut ja alv).

Kuljettajan henkinen hyvinvointi ja terveelliset elämäntavat
Ajankohta15.06.2024
Ilmoittauduttava viimeistään15.06.2024
Hinta186,46 €
Lisätietoja ja ilmoittautuminen
Ajo-lepoaikasäädökset ja kuljettajan henkinen hyvinvointi
Ajankohta15.06.2024
Ilmoittauduttava viimeistään15.06.2024
Hinta186,46 €
Lisätietoja ja ilmoittautuminen
Inhimillisten tekijöiden vaikutukset ja toiminta hätätilanteissa
Ajankohta15.06.2024
Ilmoittauduttava viimeistään15.06.2024
Hinta186,46 €
Lisätietoja ja ilmoittautuminen
Digipiirturin käyttö ja rikollisuuden torjunta kuljetusalalla
Ajankohta15.06.2024
Ilmoittauduttava viimeistään15.06.2024
Hinta0 €
Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ammattipätevyyden jatkokoulutus netissä – SKALin jäsentarjous 59 €

Hyödynnä SKALin jäsenetu ammattipätevyyden verkkokoulutuksissa. Verkkokoulutuksen hinta jäsenille vain 59 € + viranomaismaksut ja alv.

Ammattipätevyyden uusiminen

Kuljettajan ammattipätevyys on voimassa aina viisi vuotta kerrallaan. Ammattipätevyyden saa uusittua, kun käy viiden vuoden aikana viisi päivää (5 x 7 h) ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Kun olet käynyt vaadittavan koulutusmäärän, voit anoa Traficomilta ammattipätevyytesi uudistamista, jolloin alkaa uusi viisivuotiskausi.

Näin suoritat ammattipätevyyden jatkokoulutuksen verkossa

  1. Ilmoittaudu haluamaasi koulutukseen koulutuskalanterin kautta.
  2. Saat tunnukset koulutusjärjestelmään (Webauto) ilmoittautumisen jälkeen.
  3. Kirjaudu koulutukseen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja aloita koulutus.
  4. Voit suorittaa koulutuksen yhdessä päivässä (7h, 1h = 45min) tai kahtena peräkkäisenä päivänä (2 x 3,5h).
  5. Koulutuksen voit käydä tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla.

Usein kysytyt kysymykset ammattipätevyyden jatkokoulutuksesta

Mitä ammattipätevyyden jatkokoulutus sisältää?

Ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivän ohjelman tulee olla Traficomin hyväksymä. Osallistuja voi valita itselleen parhaiten sopivan koulutuksen laajasta tarjonnasta. Ennakoiva ajaminen on kaikille pakollinen ohjelma, jota tulee suorittaa yksi päivä viidessä vuodessa.

Kuinka usein ammattipätevyyskurssit tulee uusia?

Kuljettajan tulee uusia ammattipätevyytensä viiden vuoden välein. Pätevyyden saa uusittua, kun käy viisi koulutuspäivää viiden vuoden aikana.

Mitkä kurssit ovat pakollisia ammattipätevyyden ylläpitämiseksi?

Ennakoivan ajotavan koulutus on pakollinen yhden päivän (seitsemän tuntia) jakso kaikille. Loput neljä päivää kuljettaja voi valita vapaasti ammattipätevyyskoulutukseksi hyväksytyistä koulutuksista.

Kuinka voin ilmoittautua ammattipätevyyskursseille?

Valitse kurssikalenterista haluamasi kurssi ja täytä ilmoittautumislomakkeessa vaaditut tiedot. Lähikursseille voi myös ilmoittautua soittamalla SKALiin p. 09 478 999.

Mitä hyötyä ammattipätevyyskoulutuksesta on?

Ammattipätevyyskoulutus on tapa ylläpitää ja kehittää kuljettajan työssä tarvittavia ominaisuuksia. Valitse siis aina sellainen kurssi, joka sisällöltään tukee mahdollisimman hyvin omia työtehtäviäsi.

Voinko suorittaa ammattipätevyyskoulutuksen etänä?

Ammattipätevyyskoulutuksia voi suorittaa lähikoulutuksina, etäkoulutuksia ja verkkokoulutuksina. Verkkokoulutusten enimmäismäärä on rajattu 12 tuntiin viisivuotisjaksossa. SKALin tarjoamat koulutukset ovat joko lähikoulutuksia tai sellaisia etäkoulutuksia, joiden määrää viisivuotiskaudessa ei ole rajoitettu.

Miten voin tarkistaa voimassa olevan ammattipätevyyteni tilan?

Ammattipätevyytesi voimassaolon ja suorittamasi ammattipätevyyskoulutusten määrän voit tarkistaa Traficomin palvelusta.

Ammattipätevyys kurssit

Ajo- ja lepoajat, piirturi ja kuorman varmistaminen

Kuljettamisen perussäädökset tiiviissä koulutuskokonaisuudessa. Kuinka suunnittelet tehokkaan päivän ajo- ja lepoaika-asetuksen puitteissa? Miten ajopiirturia käytetään poikkeustilanteissa? Mitä kuljettajan on syytä ottaa huomioon ajoneuvoa kuormatessa?

Lue lisää

Ajoneuvotekniikka

Tekniikka ja tehokkuus haltuun kertaheitolla – ajoneuvotekniikan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivästä vinkit tehokkaaseen ja ympäristöystävälliseen ajotapaan.

Lue lisää

Ammattikuljettajan hätäensiapu

Suoritettu ammattikuljettajan hätäensiapukurssi voi olla tiukassa paikassa ratkaiseva tekijä. Hätäensiapukurssilla huomioidaan erityisesti ammattiliikenteelle tyypilliset riski- ja onnettomuustilanteet.

Lue lisää

Ammattikuljettajan työhyvinvointi

Hyvinvoivana työssä huomennakin! Ammattikuljettajan työhyvinvointi -koulutuspäivästä saat parhaat neuvot hyvän vireystilan säilyttämiseksi koko päiväksi.

Lue lisää

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on yrityksen käyntikortti – tyytyväinen asiakas käyttää yrityksesi palveluita todennäköisesti jatkossakin.

Lue lisää

Ennakoiva ammattilainen

Ennakoiva ammattilainen on pakollinen ammattipätevyyden jatkokoulutus, joka antaa valmiuksia turvalliseen ajamiseen, riskitekijöiden tunnistamiseen ja vaaratilanteiden välttämiseen. Ennakoiva ja taloudellinen ajo -koulutus antaa hyvät tiedot myös ympäristöystävällisestä ajotavasta.

Lue lisää

Tieturvallisuus (Tieturva 1)

Tieturva 1 -pätevyys edellytetään kaikilta yleisillä teillä työskenteleviltä. Tieturvallisuuskoulutus on tien päällä tai liikennealueella työtään tekevien turvallisuuskurssi, joka varmistaa ja ylläpitää työntekijän pätevyyttä ja ammattimaista otetta kaikissa tietyöolosuhteissa.

Lue lisää

Työturvakorttikoulutus

Työturvakorttikoulutus antaa perustiedot turvallisesta työskentelystä ja auttaa ymmärtämään työympäristön vaaratekijöitä. Työturvakorttikoulutuksessa paneudutaan myös työsoujelun perusteisiin. Koulutuksen tavoitteena on lisätä turvallisuutta työpaikoilla.

Lue lisää

Raskaan liikenteen onnettomuudet ja niiden ennaltaehkäisy sekä ajankohtaiset säädösmuutokset

Koulutus sisältää mm. kuorman varmistusta, käyttövoimia, kuljettajan perehdyttämistä, kuljettajan jaksamista sekä liikenne- ja työturvallisuutta edistäviä vinkkejä.

Lue lisää