SKAL Kuljetusyritys

SKAL valitsee vuosittain jäsenyritystensä joukosta SKAL Kuljetusyrityksen. Ensimmäisen kerran valinta tehtiin vuonna 1989.

Vuoden 2023 SKAL Kuljetusyritys on Korsu Oy

Raahelainen Korsu Oy pyrkii olemaan edelläkävijä toiminnan eri osa-alueilla, erityisesti turvallisuuden saralla. Yrityksen tekemät merkittävät panostukset toimintaympäristön ja työntekijöiden turvallisuuteen toivat sille vuoden 2023 SKAL Kuljetusyritys -tunnustuksen.

Vuonna 2023 etsittiin kuljetusyritystä, joka panostaa omassa toiminnassaan ja toimintaympäristössään turvallisuuden parantamiseen.

Siirry tiedotteeseen →

Ehdokkaiden nimeäminen

Ehdokkaita voivat nimetä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n alueyhdistykset ja erikoisjärjestöt.  Ehdokkaiden tulee olla SKAL-organisaation varsinaisia jäseniä ja toimia luvanvaraisessa kuorma- tai pakettiautoliikenteessä.

Valintaperusteet

Valinnan perusteina ovat tavaraliikenteessä toteutettu esimerkillinen kehitystyö, yritystoiminta tai vastaava, tai ansioitunut toiminta tavaraliikennealan yrittäjien ja yritysten arvostuksen lisäämiseksi tai ulkoisen kuvan parantamiseksi.

Vuonna 2023 etsimme kuljetusyritystä, joka panostaa toiminnassaan turvallisuuden parantamiseen omassa toiminnassaan ja toimintaympäristössään.

Valinnan perusteina käytetään peruskriteereitä:

  • Esimerkillinen yritystoiminta
  • Esimerkillinen kehitystyö
  • Työ tavarankuljetusalan ja/tai yritystoiminnan arvostuksen parantamiseksi
  • Asiakaslähtöisyys yritystoiminnassa

Ehdotus tulee tehdä kirjallisesti ja yksityiskohtaisesti perustellen. Ehdotusta toivotaan täydennettävän ulkopuolisten asiantuntijoiden (esimerkiksi asiakkaiden, rahoittajien, viranomaisten jne.) allekirjoittamilla lausunnoilla.

Ehdotuksesta tulee ilmetä perustelujen lisäksi ehdokasyrityksen täydellinen nimi, postiosoite ja puhelinnumero sekä ehdotuksen tekijän nimi ja osoitetiedot.

Vuoden 2023 esitysten takaraja 10.4.2023 klo 16​ mennessä. Esitykset tehdään sähköisesti osoitteeseen viestinta@skal.fi ​

Valintamenettely

Valinnan tekee asetettujen ehdokkaiden joukosta Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n nimeämä raati, jonka enemmistö on järjestön ulkopuolisia asiantuntijoita. SKAL Kuljetusyritykseksi valitaan kuljetustoimintaa harjoittava, ansioitunut yritys.     

Palkitseminen

Palkittava kuljetusyritys saa kunnian ja julkisuuden lisäksi St1:n lahjoittaman muistopatsaan ja SKAL Kuljetusyritysten -kiertopalkinnon. SKAL Kuljetusyritys palkitaan Kuljetusyrittäjäpäivillä.

Palkitut SKAL Kuljetusyritykset

Lisätietoja