Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 650 000 km

Kuljetan Suomelle: Kuljetamme Haurun Jäteauto Oy:ssä jätteitä ja hyötyjakeita älykkäästi ja ekologisesti Oulun talousalueella. Asiakkaitamme ovat alueen yritykset, taloyhtiöt ja kiinteistöt, omakotitaloasukkaat sekä tapahtumajärjestäjät, muun muassa Qstock-festivaaliorganisaatio.

Haluamme olla edelläkävijöitä. Kuljetamme sillä mitä keräämme.

Hankimme yritykseemme ensimmäisen biokaasulla toimivan kuorma-auton vuonna 2018 eli heti, kun Ouluun saatiin biokaasun tankkausasema. Auton hankinta oli iso investointi, mutta halusimme osoittaa, että toimimme vastuullisesti ympäristöasioissa. Päästövähennykset ovat olleet merkittäviä. Nyt meillä on käytössä jo neljä biokaasuautoa.

Olemme investoineet yrityksemme digitalisaation kehittämiseen rahaa ja aikaa. Yhteistyökumppaneidemme kanssa olemme kehittäneet kaksi uutta älykästä jätehuollon ratkaisua. 

Aloitimme viime vuonna älykkäiden Hauru Smart -ratkaisujen markkinoinnin. Jäteastiaan asennettu sensori ilmoittaa, milloin astia on täyttymässä. Tieto välittyy toiminnanohjausjärjestelmäämme automaattisesti ja seuraavana päivänä hoidamme tyhjennyksen oikea-aikaisesti.

Vuoden 2022 alusta käyttöön otettiin myös omakotitaloasukkaille suunniteltu sovellus. Asukas ilmoittaa mobiilisovelluksen valikosta klikkaamalla, mikä jäteastioista on täynnä ja tilaa sille tyhjennyksen.

Asiakkaamme ovat olleet uusista palveluistamme innoissaan. Vältämme vajaiden astioiden tyhjennykset, ylitäytöt ja ympäristön likaantumisen sekä turhat ajokilometrit ja tuotamme siis vähemmän päästöjä.   

Kolme vuotta sitten valmistuneisiin uusiin toimitiloihin valitsimme maalämmön. Sen avulla vähennämme hiilidioksidipäästöjä.

Pyöräillen ympäri vuoden

Luonto on meille kaikille korvaamaton ja elintärkeä. Haluan kehittää yrityksessämme entistä ekologisempia ratkaisuja. Toivon, että työmme kestävän kehityksen puolesta auttaa ja myös tulevat sukupolvet saavat nautti voimaannuttavasta luonnosta. Oman perheen kanssa retkeilemme muun muassa Vuokatissa ja Rokuan kansallispuistossa. Kuljen töihin fatbike-pyörälläni ympäri vuoden mahdollisimman usein. Valitsen mielelläni reitin, joka ei ole suorin mahdollinen.