Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 100 000 km

Kuljetan Suomelle: Kuljetusliike Tyni Oy on perustettu vuonna 1996.
Jaamme kappaletavaraa ja elintarvikkeita Koillismaalla. Yrityksen kotipaikka on tuhansien tarinoiden pitäjä Taivalkoski.

Päästöjä vähentävä toimintamalli käytössä jo vuosia

Kalustoon kuuluu tällä hetkellä yksi pakettiauto ja yksi kuorma-auto. Autot uusitaan 3-5 vuoden välein, mikä varmistaa tarkan kustannushallinnan sekä ympäristön huomioimisen uusimpien päästönormien osalta. Jakeluliikenteessä tulee paljon pysähdyksiä ja joutokäynnin määrä kasvaa huomaamatta erittäin suureksi. Yrityksen jakeluautoissa on käytössä automaattinen moottorin sammutustoiminto, mikä vähentää joutokäynnin määrän minimiin.

Harvaan asutulla toimialueellamme jakelureitin pituus voi olla useampi sata kilometriä. Olemme optimoineet jakelureitit aikatauluineen niin, että mahdollisimman monen toimeksiantajan ja asiakkaan tavarat saadaan kuljetettua samalla kerralla ja samassa kuormassa. Tämä toimintamalli on ollut käytössämme jo useita vuosia ja se vähentää päästöjä merkittävästi.

Luonnossa liikkuminen on itsestään selvyys

Kotitaloni sijaitsee Taivalkoskella Koitijärven rannalla Kapustanniemessä. Koko ikäni olen asunut maaseudulla, joten luonnossa liikkuminen on aina ollut itsestäänselvyys. Kevättalvella auringon valaistessa Koillismaan komeat tykkypetäjät on metsä mielestäni komeimmillaan. Lumikengillä on tehty usea reissu keväisin ja kesällä liikun metsäpoluilla maastopyörällä. Luonto antaa minulle mukavaa vastapainoa jakeluliikenteen hektiselle asiakaspalvelutyölle.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan mukaan Sampo Puurusen Pudasjärveltä ja Mika Karjalaisen Kuusamosta.