Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 500 000 km

Kuljetan Suomelle: Kuljetamme pääasiassa rehua, viljaa ja rehun raaka-aineita, sekä muita maataloustuotteita. Rehutehdas, josta pääsääntöisesti lastaamme kuormat sijaitsevat Seinäjoella. Kuljetusalueitamme ovat Satakunta, Keski-Suomi ja kaikki Pohjanmaan maakunnat.

Oma AdBlue-pumppu hallilla auttaa eliminoimaan hukkakilometrit

Koko kalustomme koostuu Euro 6 -luokan autoista. Vuodesta 2009 lähtien meidän autoissa on käytetty urealiuosta eli AdBlueta. Vuonna 2013 investoimme omaan urean tankkauslaitteistoon hallillemme, ja tähän päivään mennessä sen läpi on virrannut yli 64 000 litraa urealiuosta. Oman ureatankkauslaitteiston hankkiminen hallille oli luontevaa, koska hallimme yhteydessä sijaitsee myös polttoaineen tankkauspiste. Yhdellä pysähdyksellä hallillamme saamme tankattua molemmat tankit täyteen ja vältämme ylimääräisiä pysähdyksiä tankkausasemilla. Pyrimme optimoimaan ajojärjestelyn ja autojen asemapaikkakunnat niin, ettei hukkakilometriä synny.

Jo vuosien ajan olemme lajitelleet toiminnassamme syntyvät jätteet asianmukaisesti. Esimerkiksi metallit, lasit, akut, jäteöljyt, aerosolit ja valaisimet lajitellaan toimipisteissämme tarkasti. Kalustomme rengasvalinnoissa pyrimme minimoimaan hävikin ja siitä syystä kaluston rengaskokovalikoima on mahdollisimman suppea.

Pidän asuinseudustani

Olemme etuoikeutettuja, että saamme Suomessa olla puhtaassa luonnossa. Saamme liikkua vapaasti ja nauttia. En voisi koko ajan olla kaupunkihälinässä. Olen innokas hiihtäjä aina kun siihen löytyy mahdollisuus. Viime keväällä Saariselällä hiihtelin noin 50 kilometriä päivässä.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan Kuljetus Posio Oy:n Topi Lehtiniemen.