SKAL Pohjois-Suomi ry

Olemme SKAL ry:n pohjoisin alueyhdistys ja palvelemme Pohjois-Suomen kuljetusyrityksiä edunvalvojana ja asiantuntijana. Toiminta-alueemme kattaa Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnat. Toimistomme sijaitsevat Oulussa ja Rovaniemellä.

70 vuotta Pohjois-Suomen Kuljetusyrittäjien asialla

SKAL Pohjois-Suomeen kuuluu 26 paikallisyhdistystä ja noin 650 jäsenyrittäjää tai -yritystä. Jäsenemme edustavat monien eri suoritealojen ammattilaisia. Moni jäsenyrittäjämme työskentelee puutavara-, maansiirto-, teollisuus-, ja rahtikuljetusten parissa. Suuri osa jäsenyrityksistämme on pieniä tai keskisuuria kuljetusyrityksiä. Moni kuljettaa jo kolmannessa polvessa, osa on vasta aloittanut yritystoiminnan.

SKAL Pohjois-Suomi ry: vuosikokousviikonvaihde pidetään Vuokatissa, Holiday Club katinkullassa 254.-26.3.2023. Lue lisää kutsusta.

Hallitus ja jaostot

Paikallisyhdistykset

Jäsenyys tuo verkostoitumista ja vireyttä kuljetusyritykselle sekä varmistaa tiedonkulun.

Autamme ja neuvomme jäsenyrityksiämme kuljetusyrittämisen ongelmakohdissa, kuten työsuhde-, kuljetuskalusto-, vakuutus- tai kuljetussopimusasioissa yhdessä SKALin asiantuntijoiden kanssa. Meitä on kiitelty nopeasta ja asiantuntevasta palvelusta. Autamme jäseniämme sähköpostitse, puhelimitse sekä kasvotusten erilaisissa tilaisuuksissa.

Toiminta

Yhdistyksen vuosikokous keväällä ja syysseminaari syksyllä ovat perinteisiä ja säännöllisiä tilaisuuksia, joissa ovat esillä kuljetusalan tärkeät ajankohtaiset asiat. Tilaisuuksissa myös kohdataan toisten alan toimijoiden kanssa, vaihdetaan ajatuksia alasta ja virkistytään hyvässä porukassa.

Tiedotamme jäseniämme SKAL ry:n  järjestämistä ammattipätevyyskoulutuksista ja järjestämme jäsenten tarpeiden mukaista koulutusta alueellamme. Koulutuksia ovat esimerkiksi Ennakoivan ajotavan koulutus, Tieturva I, Työturvallisuuskortti ja täydennyskoulutus, Digipiirturin käyttö, sidonta ja vastuut, Trukkikoulutus, työhyvinvointiin liittyvät koulutukset sekä Hätäensiapukoulutus.

Teemme tiivistä yhteistyötä SKAL-järjestön sisällä. Lisäksi teemme yhteistyötä alueemme viranomaisten, polittisten päättäjien ja talouselämän kanssa.

Viestintäkanavat

Lähetämme jäsenillemme Jäsentiedotteita, joissa kerromme tulevasta toiminnasta ja tiedotamme kuljetusalan ajankohtaisista asioita. Tiedote lähetään vähintään kerran kuukaudessa, aina kuun alussa.

Lisäksi yhdistys julkaisee Pohjantie -lehden kaksi kertaa vuodessa ja ajankohtaisista asioista tiedotetaan myös Facebook -sivulla. Alueellisten kuulumisten lisäksi jäsenet saavat SKALin julkaiseman Kuljetusyrittäjä-lehden ja uutiskirjeet.

Pohjantie-lehti

Tarjoamme jäsenetuna SKAL Pohjois-Suomi ry:n julkaiseman lehden, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Yhteystiedot ja juttuvinkit: taavi.heikkinen@skal.fi

Siirry lehtiarkistoon →

Tapahtumakalenteri

Power Truck Show 2023
Kuljetusalan ammattimessutapahtuma Power Truck Show järjestetään 11.-12.8.2023  Alahärmässä. SKAL ja Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry ovat osastolla U140 pääsisäänkäynnin..
Aika11.8.2023 0:00
PaikkaPowerPark, Alahärmä
Lue lisää
SKAL Forum
SKAL Forum toteutetaan Tukholman risteilynä pe-su 27.-29.10.2023. Tapahtuma sisältää myös järjestökurssin. Lisätietoja kevään aikana!
Aika27.10.2023 0:00
PaikkaSilja Symphony, Tallink Silja
Lue lisää
SKAL Liittokokous
SKAL ry:n liittokokous pidetään lauantaina 10.6.2023 Kulttuurikeskus Korundissa Rovaniemellä. Tilaisuus pidetään työkokouksena. Lisätietoja verkkosivuilla.
Aika10.6.2023 9:30
PaikkaKulttuurikeskus Korundi, Rovaniemi
Lue lisää

Kuvia tapahtumista

Kuution vuosipäivä järjestettiin Hotel Haaga Central Parkissa 19.1.2023.

Kuvat ovat vapaassa käytössä. Lähdetiedoksi pyydetään merkitsemään ”Kuva: Kimmo Brandt”.

Yhteensä 29 kuvaa

SKALin liittokokous järjestettiin 11.6.2022 Turun Messukeskuksessa.

Kuvat ovat vapaassa käytössä. Lähdetiedoksi pyydetään merkitsemään ”Kuva: Vesa-Matti Väärä”.

Yhteensä 43 kuvaa

Täältä löydät logomme jpg- ja png-muodossa, ilman tekstiä sekä tekstin kanssa eri kieliversioineen.

Yhteensä 16 kuvaa

Yhteystiedot

SKAL Pohjois-Suomi ry

Oulun toimisto

Terminaalitie 6
90400 Oulu

Rovaniemen toimisto
Koskikatu 10 A 8, 2 krs.
96200 Rovaniemi