Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite on: 80 000 kilometriä vuodessa

Kuljetan Suomelle: Kuljetamme jätteitä pääasiassa Turussa ja lähikunnissa. Enimmäkseen kuljetamme rakennustyömaiden jätteitä: metallia, puuta ja styroksia. Lajittelukeskuksissa nämä lajitellaan sitten tietysti erikseen ja laitetaan murskaimeen. Jätteistä kierrätetään niin suuri osa kuin on mahdollista. Meillä on kaksi autoa, ja tämä on tällainen isän ja pojan firma. Aiemmin meillä oli myös betoniauto, mutta nykyään keskitymme jätekuljetuksiin.

Ympäristöä pyrimme säästämään uusimalla kalustoa ja huollattamalla sitä aktiivisesti. Uudempi autoistamme on Euro6-päästöluokkaa ja vanhempikin sellaiseksi vaihdetaan, kun vaihdon aika tulee. Polttoainetta pyrimme säästämään myös, mutta siinä on haasteensa, kun ajamme paljon kaupunkiajoa ja pysähdyksiä on paljon. Pintakaasulla yritetään kuitenkin mennä. Ympäristöystävällisyyttä odotetaan nykyään monin paikoin, ja minusta se on vain hyvä asia.

Liikun paljon luonnossa etenkin mökillämme Lokalahdella. Kalastus on minulle tärkeä harrastus. Teen omasta metsästä polttopuut kotiimme talveksi, lisäksi käyn risusavotassa. Puhdas ja uusiutuva energia näkyy mökkimaisemassamme selvimmin niin, että kauemmas horisonttiin on noussut tuulivoimaloita. Maisema on muuttunut, mutta hyvin hiljaisia ne muuten ovat. Luonnosta nautin myös kotikaupungissani Turussa, erityisesti Aurajoen vartta on hienoa kävellä. Liedon puolella on komeaa koskimaisemaakin.

Haastan Kuljetan Suomelle-kampanjaan kuljetusyrittäjä Sakari Posion Liedosta.