Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite on: 240 000 km

Kuljetan Suomelle: Kuljetamme Suomelle ja Suomesta nestemäisiä teollisuuden raaka-aineita ja kemikaaleja tankkikonteilla. Käytännössä kaikki liikenne on joko tuontia tai vientiä. Tankkikontit tulevat maahan täysinä ja purun jälkeen ne pesetetään sertifioiduilla pesuasemilla, pestyt varastoidaan omalla konttidepolla. Kun niille on vientikuorma, ne lastataan ja laivataan taas ulos lastissa. Tyhjänä niitä siirrellään pesuasemien ja depojen välillä, riippuen missä lastaukset sijaitsevat.

Merkittävä osa liikenteestämme liittyy kiertotalouteen. Esimerkiksi lastaamme ja kuljetamme vientiin meneviä puhdistettuja voiteluöljyjä uusiokäyttöön Haminassa sijaitsevalta voiteluöljyjen regenerointilaitokselta.

Kaluston olen pyrkinyt pitämään uudehkona, kaikki autot ovat EURO 6- luokkaa. Saamme tarvittaessa vetäjät talliin sisään. Kovimpien pakkasien aikaan tätä hyödynnetään ja näin minimoidaan ympäristöä ja kalustoa kuormittavat kylmäkäynnistykset.

Täysien tankkikonttien ajossa painot nousevat niin suuriksi, että uusillakaan mitoilla ja massoilla äärimmäisen harvoin onnistuisi kuljettamaan kahta konttia yhtä aikaa. Tyhjien konttien siirtoihin meillä on käytössä yksi puoliperävaunu-keskiakseliperävaunu yhdistelmä, jolla voidaan vähentää turhaa ajoa säästää ympäristöä ja lisätä myös kustannustehokkuutta.

Uusiutuvan dieselin käyttöön olen valmis heti, kun sen taloudelliseen taakanjakoon osallistuu joku muukin taho kuin yksin kuljetusyrittäjä. Suuntaan katseeni tässä lähinnä valtiovaltaan.

Toimitilojen sähkölämmittimet on vaihdettu ilmalämpöpumppuihin, katolle on tilattu aurinkopaneelit. Kotona minulla on maalämpö ja saaristomökillä aurinkosähköt.

Luonto merkitsee minulle paljon ja meri on se minun juttu. Sen voima, rauha ja äärettömyys kiehtovat. Meillä on veneilty aina ja koko ikäni olen liikkunut merellä. Nykyisin jäiden lähdöstä niiden tuloon vietän vapaa-aikaa saaristomökillämme. Mökillä kalastelen omiin tarpeisiin ja sienestän mielelläni.

Jäättömänä aikana harrastan aamu-uintia ja käyn päivittäin heti herättyäni ennen aamukahvia pulahtamassa meressä joko koti- tai mökkirannassa. Se on oiva tapa herätä ja siihen jää koukkuun. Suosittelen.

Aiemmin harrastin aktiivisemmin laitesukellusta. Nykyisin sukellan ehkä kerran-pari kesässä lähinnä omien laiturikettinkien tarkastuksia tai tutuilta pudonneita kännyköitä tai silmälaseja etsiäkseni. Ilokseni olen havainnut Suomenlahden tilan parantuneen ja vesien kirkastuneen.