Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 4 000 000 km

Kuljetan Suomelle: Kuljetamme pääasiassa metsäteollisuuden tuotteita ja sivutuotteita, eli haketta, purua, kuorta, paperia ja sellua. Lisäksi kalustomme kulkee talopaketteja, kattoristikoita ja rakennustarvikkeita. Kuljetamme myös omaa valmistamaamme energiapuuhaketta ja kierrätyspuuhaketta sekä jonkin verran näiden tuotteiden raaka-aineita, ja tämäkin on mielestämme ympäristöteko.

Pidämme kaluston tuoreena ja mittaamme polttoaineen kulutusta

Pohjaset Oy:ssä koulutamme jatkuvasti kuljettajiamme taloudelliseen ajotapaan ja ennakoivaan ajoon sekä seuraamme sähköisillä järjestelmillä kehitystä. Pyrimme pitämään kalustomme tuoreena, että se vastaisi ominaisuuksiltaan aina alan viimeisintä tekniikkaa. Uusimmat moottorit ovat myös puhtaimpia.

Olemme antaneet kuljettajillemme nopeussuosituksen kahdeksankympin tuntumaan. Ylämäkiin joutuu joskus hiukan kiihdyttämään, mutta ei yli 84 km/h niissäkään. Lisäksi olemme mukana HCT-kokeiluissa, joissa yhdellä kuljetuskerralla saadaan kuljetettua enemmän tavaraa. Se laskee ympäristöpäästöjä kuljetettavaa tonnia kohden.

Vuoden 2021 alusta yhteen autoomme tulee elektroninen tienpinnan kuntoa mittaava laite, joka lähettää tietoa reaaliajassa. Tällä haluamme olla mukana omalta osaltamme vaikuttamassa teiden kunnossapitoon, jolla on myös merkitys muun muassa päästöihin ja sitä kautta ympäristöön.

Arkiaamut alkavat kävelyllä raikkaassa ilmassa

Aloitan arkisin aamuni viiden jälkeen kävelyreissulla luonnossa, raikkaassa ilmassa. Luonto merkitsee minulle paikkaa, missä voin rauhoittua. Rauhoitun hiihtämällä tai laskettelemalla Ylläksen hienoissa maisemissa. Käyn myös hirvimetsällä loistavan jahtiporukan kanssa. Suomen neljä vuodenaikaa ovat hyvä muistutus luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. 

Nyttemmin kivat harrastukset kuten ”pappakiekko” ja golf ovat jääneet vähemmälle, kiekossa kai syynä se, että kauas ei näe ja lähelle ei kerkeä golfin hiljentymistä voi perustella kyllä pelkällä laiskuudella, mutta ehkä siihen taas uudestaan…… 

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan Juha Liimataisen Konnevedeltä ja Harri Sandellin vähän eteläisemmästä Suomesta.