Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 50 000 km

Kuljetan Suomelle: Olen toisen polven autoilija ja teen pk-yritysten ajoja freelance-periaatteella. Kuljetuskalusto koostuu nosturi-/vaihtolava-autosta, perävaunusta ja vaihtolavoista. Noin 30 vuoden aikana asiakaskunta on muodostunut vakioksi. Myös laaja autoilijayhteistyöverkosto työllistää. Olen Kuusaan ammattiautoilijoiden puheenjohtaja ja Kaakkois-Suomen kuljetusyrittäjien hallituksen jäsen

Matala ajonopeus osana taloudellista ajoa 

Ajan ennakoiden, tarkkailen polttoaineenkulutusta optimoiden ajoreitit ja yhdistelemällä ajoja, jotta hukka-ajo olisi minimissään. Maantiellä marssinopeus on n. 82 km/h. Kouluttaudun säännöllisesti ja kaikki uusi tekniikka kiinnostaa, taloudellinen ajaminen on normaalia rutiinia lähestulkoon kaikille raskaankaluston ammattilaiselle, niin myös minulla. Uusin kalustoa tarpeen mukaan ja pyrin pitämään kaluston optimaalisena ajotehtäviini. 

Vapaa-aika on vastapainoa työlle

Aina kun on mahdollista, vapaa-ajallani suuntaan Kolin kansallispuiston maisemiin mökilleni Polvijärvelle. Siellä puhdas luonto ja hiljaisuus on mahtavaa, eikä tee mieli auton rattiin. Puhdas luonto on läsnä koko ajan ja se rentouttaa, olkoon vuodenaika mikä tahansa. Parasta vastapainoa työlle ja kiireelle on luonto, hiljaisuus ja ennen kaikkea kiireettömyys. 
Muutoinkin ympäristön ja luonnon kunnioittaminen kuuluu jokapäiväiseen elämään ja tämä näkyy mm. runsaana luomutuotteiden suosimisena, aurinkosähkön hyödyntämisenä ja jätteiden lajittelemisena.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan seuraavaksi Hanna Puikkosen Lievestuoreelta.