Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite on: yhteensä noin 500 000 kilometriä Suomessa ja eri maissa ulkomailla, pääasiassa Euroopassa

Kuljetan Suomelle: Kuljetamme Valova Oy:ssä artistien ja bändien välineistöä varastolta konserttipaikalle. Kuljetamme myös monenlaista tavaraa messuille. Toisinaan ajamme myös normaalia päivittäistavaraa. Kuljetusasiakkainamme ovat pääasiassa artistit ja bändit. Huolehdimme omalta osaltamme, että tapahtumat onnistuvat ja ihmiset saavat elämyksiä.

Pyrimme pitämään ajokaluston uutena, koska uusi teknologia on ympäristöystävällistä.

Toistaiseksi meillä on vain dieselajoneuvoja, mutta uudet dieselmoottorit ovat hyvin vähäpäästöisiä. Olemme kyllä pohtineet ainakin osittaista siirtymistä kaasuun tai sähköön. Ympäristöystävällisyyden otamme huomioon myös toimitiloissamme Vantaalla, sillä meillä on käytössä Vantaan Energian uusiutuva kaukolämpö ja vesisähkö. Kierrätämme myös syntyvän jätteen hyvin tarkkaan.

Toivoisin, että kaasu- ja sähköautojen saatavuus olisi nykyistä parempi. Ostajat voivat joutua odottamaan autoa pitkään. Toivoisin myös, että lataus- ja tankkauspisteiden verkosto kasvaisi, sillä tapahtuma-alalla emme aja säännöllisiä reittejä, vaan meidän pitää pystyä ajamaan minne vain. Jossain Keski-Euroopassa lataus- ja tankkauspisteitä on paljon enemmän kuin Suomessa.

On hienoa mennä hetkeksi kuuntelemaan puiden huminaa ja unohtaa puhelin ja työkiireet.

Ympäristöstä on monilla nykyään suuri huoli. Mietin itsekin näitä asioita niin kuljetusyrittäjänä kuin yksityishenkilönäkin. Nykyään yrityksiltä odotetaan, että ne toimivat ympäristöystävällisesti, ja minusta se on sellainen hyvä pakko. Jos toimii ympäristöystävällisesti, se on tietenkin vain yhden firman tai ihmisen teko, mutta kun niitä tulee paljon, sillä on merkitystä.

Luonto on minulle tärkeä virkistäytymispaikka. Käymme perheen kanssa usein metsässä kävelyllä, ja poikani ovat partiossa. On hienoa mennä hetkeksi kuuntelemaan puiden huminaa ja unohtaa puhelin ja työkiireet. Siinä latautuu. Lempipaikkojani ovat esimerkiksi Sipoonkorpi ja Vantaan Kalkkikallio.

Haastan Kuljetan Suomelle-kampanjaan Eetu Keräsen Kuljetusliike Keräseltä Keiteleeltä.