Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: useita miljoonia kilometrejä

Kuljetan Suomelle: Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy, kotipaikkana Pori, kuljettaa Suomelle pääasiassa metsä- ja metalliteollisuuden massatavarakuljetuksia. Tavaran loppukäyttökohteet ovat moninaiset; on paperia, terästä jatkojalostukseen, puutavaraa, lannoitteita maanviljelyyn ja vaikka mitä!

Kalustoamme tapaatte Suomessa ja Euroopassa. Euroopan päämaat ovat Italia, Saksa, Ranska, Benelux-maat ja Sveitsi. Omistamme myös Ysi-Trukit Oy:n, joka on keskittynyt koneurakointipalveluihin teollisissa ympäristöissä. Olemme myös osakkaana yrityksessä, joka on vahvasti profiloitunut ja panostanut sähköautoihin.

Ympäristöteot ovat perintöä lapsillemme

En ole pelkästään yrittäjä vaan äiti kahdelle ihanalle lapselle. He rakastavat luontoa ja haluan olla osaltani tekemässä kaikkeni, jotta he saisivat nauttia puhtaasta luonnosta jatkossakin.

Uusiutuva diesel on meille monessa kohteessa oman arvomaailmamme mukainen valinta, ja käytämme sitä sataprosenttisesti muun muassa Rauman paikallisliikenteessä olevassa kalustossa täysin omasta tahdostamme. Erittäin helppo teko muuttaa hiilijalanjälkeään! Polttoaine maksaa enemmän kuin tavallinen, mutta kuten todettua, se vastaa yhtiöidemme arvomaailmaa. Samoin kaikki Ysi-Trukkien koneiden öljyt ovat biohajoavia.

Jokin aika sitten sain iloisia uutisia isolta asiakkaaltamme; kalustomme oli ison kilpailutuksen moderneinta. Moderni kalusto ei sinänsä ole itseisarvo, mutta sitä kautta sataa hyvää moneen eri laariin. Uusi kalusto on luonnollisesti päästöiltään pienintä ja ympäristöystävällisyys tulee sitä kautta luonnostaan. Samoin kalustoa uusittaessa olemme panostaneet isojen mittojen ja massojen kalustoon, jolloin päästöt per kuljetettu tonni tippuvat.

”Kanssayrittäjäni ovat kertakaikkisen
ennakkoluulottomia ja innovatiivisia ja
haluan nostaa heille kaikille hattua.”

Odotamme innolla, mitä kaikkea uutta tulevaisuuden kehitys tuo tullessaan. Olemme investoineet sähköauto-osaamiseen ostamalla osakkuuden sähköautoihin investoineesta yrityksestä.

Harmillista, että suuri yleisö ei aina huomaa, miten innovatiivista ja kehittämishaluista koko kuljetussektorin yrittäjäkaarti on. Monet luulevat alan yrittäjiä vanhoillisiksi ja aikaansa jämähtäneiksi. Se ei mielestäni pidä paikkaansa; kanssayrittäjäni ovat kertakaikkisen ennakkoluulottomia ja innovatiivisia ja haluan nostaa heille kaikille hattua.

Minä ja luonto

Olen kotoisin maalta, metsän keskeltä, Porista, jossa myös meri on jollain tapaa aina läsnä. Luin joskus länsisuomalaisista kertovan vitsin, jossa kuvattiin, että rentoudumme merisäätä kuunnellen. Siinä oli kyllä totuuden siemen. Nautin olla metsässä, mutta vielä enemmän merellä. Merellä ollessa minua ympäröi rauha ja hiljaisuus, jollaista on vaikea sanoin kuvailla.

Oma elämä on monin osin kovin hektistä ja sanoisin, että melkein tärkeimpiä tehtäviä on erilaisten päätösten tekeminen ja niitähän riittää. Merellä koen erittäin vahvasti oman pienuuteni ja ymmärrän, että todellisen rauhan löytää olemalla osa luontoa ja antamalla meren kuljettaa mieltä ja kulkijaa; meri päättää puolestasi ja voi vaan olla. Aurinkoisella lämpimällä säällä purjehtiminen kuulostaa kovin idylliseltä, mutta jostain syystä mieleni lepää eniten, miten kovemmassa kelissä mennään. Mitä vanhemmaksi tulen sitä merkityksellisemmäksi tunnen luonnon minulle tuoman rauhan.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan Ville Vähälän Oulusta.