Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 130 000 km

Kuljetan Suomelle: Yritykseni Tmi Kuljetus Tien päällä tekee muuttokuljetuksia ympäri Suomen, pääasiassa pitkän matkan muuttoja yksityishenkilöille. Satunnaisesti teemme muuttoja myös ulkomaille, useimmiten Norja-Suomi
-välisiä muuttokuljetuksia.

Muuttokuormiin valittu optimaalinen kalustokoko

Pyrin aina ajamaan mahdollisimman ennakoivasti enintään 80 km/h nopeudella. Ohittaminen on monesti ihan turhaa. Kalustoksi on valittu pakettiauton mallinen kevyt kuorma-auto ja sille kaveriksi suuri umpikaappitraileri. Tilaa löytyy 39 m³ ja kuormaakin voi ottaa neljä tonnia. Suuret lukemat ”pienelle” kalustolle. Tällä yhdistelmällä pitkä muuttomatka Norjasta Suomeen kulkee paljon ympäristöystävällisemmin kuin suurella kuorma-autolla.

Polttoainetta kuluu vähemmän ja huoltaminen ympäristöystävällisempää. Moottorin öljytilavuus on pienempi ja myös renkaat ovat pienemmät, joten niiden valmistaminen on ekologisempaa. 

Tällaisen kevyen yhdistelmän hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin suuressa kuorma-autossa. Se tarjoaa suuren kuljetustilan ympäristöystävällisesti. Ympäristötietoiset asiakkaat ovat antaneet kiitosta tästä.

Norjaa ristiin rastiin

Puhdas luonto merkitsee minulle rentoutumista. Luonnossa ulkoillessa ajatukset tuulettuvat ja saa samalla liikuntaa. Lenkkeilen vapaapäivisin perheen ja koirien kanssa. Retkeilemme myös lähialueella ja kansallispuistoissa. Jokavuotiseksi perinteeksi on muodostunut Norjan reissu perheen kanssa ja tietysti myös Lapissa on kierretty. Harrastuksia ovat myös cyclocrosspyöräily ja maastopyöräily.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan Jalasjärven Kuljetuksen Rauno Heinosen.