Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: yli 1,5 miljoonaa kilometriä

Kuljetamme Suomelle: Kuljetamme keittiökalusteita ja muita yritysten ja yksityisten tavaroita umpikaappiautoilla. Suomessa kuljetamme kaikki Topi-Keittiöt niin omakotitalorakentajille kuin kerros- ja rivitalotyömaillekin. Lisäksi kuljetamme Suomen ainoan lastulevytehtaan tuotteita pohjoiseen.

Kunnossa oleva kalusto ja kierrätys ovat tekoja luonnon hyväksi

Polttoaineen kulutusta seurataan auto- ja mieskohtaisesti ja yrityksen ajoneuvoilla ajetaan 81-82 km/h -nopeutta. Meillä autot ja vaunut ajavat korjaamon ja pesun kautta pari kolme kertaa viikossa, jotta huoltoja voidaan ennakoida. Esimerkiksi oikeat renkaat ja niissä oikeat rengaspaineet vähentävät polttoaineen kulutusta merkittävästi.

Pidämme kaluston mahdollisimman uutena ja kun alamme hankkia uuttaa autoa, myös päästöasiat ovat isossa roolissa. Esimerkiksi auton teholuokan suhteutamme juuri meidän tarpeisiin sopivaksi niin, että moottori toimii optimaalisesti. Hallilla metallit, öljyt ja suodattimet kierrätetään, ja nyt suunnitteilla on pahvin erottaminen sekajätteestä. Pahvin keräystä suunnitellaan yhteistyössä teollisuusalueen toisten yritysten kanssa. Jätehuoltoyritys toisi kontin, johon kaikki alueen kymmenet yritykset voisivat kierrättää pahvit. 
Kotona kierrätämme muovit, metallit ja pahvit ja biojäte menee kompostoriin. 

Huoltohallin katolla meillä on aurinkopaneelit, joiden tuottama sähkö riittää auringonpaisteella hyvin meidän tarpeeseen. Valaistuksessa käytämme led-lamppuja ja neljä halliamme lämpenee kierrätyspolttoaineella. Topi-Keittiöt kierrättää heiltä jäävän lastulevypurun, jota me ja monet muut käytämme lämmitykseen. Puru haetaan kesällä varastoon, josta kauhakuormaajalla muutaman päivän välein täytetään lämpökeskuksen säiliötä. Muuten homma toimii pääsääntöisesti itsekseen. 

Mahtavat olosuhteet ja mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen

Luonto on tärkeä osa ihmisen elämää ja puhtaan luonnon tulevaisuudesta pitää huolehtia jokaisen, jotta siitä voidaan nauttia. Meillä Kalajoella on hyvät reitit luonnossa liikkumiseen ja laavuja on paljon. Hiekkasärkkien alueella on muun muassa frisbeeratoja ja ohjelmapalveluyrityksiltä voi vuokrata monenlaisia laitteitakin luonnossa liikkumiseen. Olosuhteet ja mahdollisuudet ovat kyllä mahtavat ja sisämaalaisten mukaan meren tuoksun kyllä tuntee.

Uudet polvinivelet ja leikattu selkä alkavat olemaan siinä kunnossa, että luonnossa liikkumista voi nyt lisätä.  Olen kesäihminen ja iloinen siitä, että tulevana kesänä voi nyt liikkua enemmän. Kun kesällä katsoo kodin ikkunasta ulos ja näkee naapurin lehmät laitumella, niin luonto on kyllä lähellä. 

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan kampanjaan mukaan Haikaran Petrin Raahesta.