Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 4 000 000 km

Kuljetan Suomelle: Konnekuljetus Oy:n autot liikkuvat suomalaisilla teillä yli 4 miljoonaa kilometriä vuodessa. Kuljetamme pääasiassa metsäteollisuuden tuotteita, lisäksi olemme erikoistuneet elävän kalan kuljettamiseen.

Päästöjen vähennystalkoissa mukana jo vuosikymmeniä

Pyrimme pitämään kuljetuskalustomme hyvässä kunnossa ja melko uutena. Kalustoa hankkiessamme asetamme vaatimuksiksi hyvän ajosuoritteen ja vähäpäästöisyyden. Koko kalustomme on Euro 6 -luokkaa. Lisäksi koulutamme kuljettajiamme säännöllisesti mm. taloudelliseen, ennakoivaan ja turvalliseen ajoon.

Haluamme olla kehittämässä uutta asiakkaiden ja ympäristön hyväksi. Tällä hetkellä testaamme HCT -yhdistelmää, joka tavoittelee parempaa hyötykuormaa ja vähentää siten ympäristörasitetta. Tällainen kehitys vaatii toki myös Suomen tieverkkojen parantamista ja teiden hyvää ylläpitoa.

”Onnen-Pekka” keskellä kauneinta Suomea

Tunnen itseni etuoikeutetuksi: olen voinut olla vuosikymmeniä yrittäjä ja saa asua keskellä kauneinta Suomea. Tuhansien järvien maamme, yhdistettynä arvokkaaseen havupuuvyöhykkeeseemme on antanut minulle erityisen paljon. Haluan säilyttää luonnon monimuotoisuuden. Meillä täällä Konnevedellä metsä- ja biotalous on myös tärkein elinkeino ja työllistäjä. Olen iloinen, että kehitettäessä uusia toimintatapoja ja innovaatioita, kallisarvoisin luontomme on tärkeällä etusijalla. Jokaisella meillä on vastuu ja velvollisuus säilyttää, ja mieluummin parantaa maapallomme tilaa.

Koen olevani ”Onnen-Pekka”. Lapseni ja vaimoni ovat tärkein elämän perusta, mutta hyvänä kakkosena tulee Konnekuljetus-perhe, jossa vuosikymmenet olemme yhdessä poikien kanssa kasvaneet – ilot ja surut yhdessä kokien.

Kalastamaan lähden aina, kun vapaalle pääsen. Parasta vastapainoa arjen kiireisiin saan, kun syksyisenä pakkasaamuna päästelen verkosta muikkua tai siikaa. Tai keskikesällä, kun on tyyni järven pinta ja pari uistinta houkuttelee kalaa kirkkaasta Konnevesi-järvestämme. Toivottavasti tulevat sukupolvet voivat myös lähteä puhtaaseen luontoon ja hörpätä vettä veneen laidalta, nam.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan mukaan arvostamani kuljetusyrittäjä Erkko Papinahon Keuruulta.