Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 600 000 km

Kuljetan Suomelle: Jätehuolto M. Helistölä Oy on yksityinen perheyritys. Yritys on toiminut ympäristöhuollon- ja kuljetusalan palveluiden tuottajana jo yli neljä vuosikymmentä. Kotipaikkamme sijaitsee Laitilassa ja jätehuollon parissa toimimme neljän kunnan alueella Vakka-Suomessa. Kuljetus- ja wc-vuokrauspalveluita tarjotaan laajemminkin. Sukupolven vaihdoksen jälkeen pyöritämme yritystä yhdessä siskoni kanssa. Vanhemmat ovat myös vielä mukana toiminnassa. 

Kierrätyksen tehostamista

Olemme erilliskeränneet taloyhtiöistä jakeita jo 1990-luvulta lähtien, kuten paperia ja pakkausjätteitä. Nykyään kiinteistökohtainen syntypaikkalajittelu on lisääntynyt myös omakotikiinteistöillä. Erilliskeräilyinnokkuus on kasvussa ja varsinkin muovipakkausten kerääminen on lisääntynyt merkittävästi muutaman viimeisen kahden vuoden aikana.  Toiminnanohjausjärjestelmää ja kaksilokeroisia pakkaavia jäteautoja hyödyntäen optimoimme keräysreitit mahdollisimman tehokkaiksi. Kalustoa uudistetaan jatkuvasti resurssien mukaan ja nyt jo suuri osa autoista on Euro 6 -tyyppiluokituksella.

Seuraamme polttoaineiden kulutusta ja tehokkuutta mittareiden avulla. Kuljettajille järjestetään säännöllisesti koulutuksia, joiden tärkeimpiin aiheisiin kuuluu alaosaamisen lisäksi taloudellinen ajotapa. Kaikkia toimintojamme ohjaavat sertifioitu ISO- laatu, ympäristö ja työturvallisuusjärjestelmät.

Järven rannalla tai golf-kentällä rentoutuen

Kotitaloni on ihan työpaikan vieressä. Vietän vapaa-aikaani golf-kentällä tai perheeni kanssa mökillä järvenrannalla. Mökille voi piipahtaa jopa illaksi saunomaan, koska matkaa on alle 20 kilometriä. Itse olen kokenut, että akut saa ladattua hektisen arjen keskellä parhaiten viettämällä aikaa luonnossa. Järven rannalla lapsille löytyy aina mukavaa puuhaa ympäri vuoden. Jos talvetkin vielä olisivat lumisia ja kylmiä, järven jäällä voi kokeilla monenlaista harrastusta. Tänä talvena pääsikin taas hiihtämään ja luistelemaan muutaman välivuoden jälkeen.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan Jokisen Laurin, Vammalan hyötykeräys, Sastamalasta.