Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 2 000 000 km

Kuljetan Suomelle: Pidämme pyörät pyörimässä kuljettamalla polttoaineita ammattiliikenteen, työmatkaliikenteen sekä muun liikenteen tarpeisiin sekä pidämme myös sopimusalueemme mummonmökit lämpöisinä. Satoi tai paistoi, olemme tienpäällä teitä kaikkia varten!

Kuljetamme uusiutuvalla polttoaineella, ennakoiden ja alhaisilla nopeuksilla – koko yritys mukana päästöjä alentamassa!

Hyödynnämme Jari Välikangas Oy:ssä ainoastaan uusiutuvaa dieseliä ja kalustossamme on vain vähäpäästöisiä Euro 6 -moottoreita. Polttoaineenkulutusta seuraamme viikkotasolla sekä kuukausi- ja vuositasolla. Kalustohankinnat teemme näistä tuloksista saamamme vertailuaineiston pohjalta.
 
Ennakoiva ajotapa on tärkeä keino päästöjen vähentämisessä. Olemme kouluttaneet kuljettajamme ennakoivaan ajoon, seuraamme kuljettajien ajokäyttäytymistä ja vertaamme kuukausittain syntynyttä kehitystä. 
 
Alhainen ajonopeus hillitsee päästöjä ja tehostaa ennakointia. Nopeudenrajoittimet on meillä säädetty 82 kilometrin kattonopeuteen. 
 
Kalustossamme on lisäksi käytössä rengaspaineseuranta, jonka avulla varmistamme, että renkaissa on aina oikea rengaspaine. Näin pienennämme vierintävastustusta ja vähennämme polttoaineen kulutusta.

Hiihtäjänä ja suunnistajana luonto on tärkeä liikuntapaikka 

Luonto merkitsee minulle liikkumista. Talvella hiihdän, ja parhaimpina talvina on matkaa taittunut yli 1000 km. Olen ollut innokkaana mukana hiihtämässä myös joukkohiihtoja, kuten Wasaloppetissa ja Finlandia-hiihdossa.
Aikaisemmin suunnistin kesäisin, kävin Jukolassakin muutaman kerran. Viime vuosina se harrastus on jäänyt. Liekö syynä se, että metsäojien yli hyppääminen on muodostunut entistä haastavammaksi. Ja tämä johtuu varmaan siitä, että ojat ovat suurenneet! Suunnistuksen tilalle on tullut toinen ihana harrastus – Golf. Uskon, että harrastan golfia niin kauan, kun kroppa vain kestää. Ja toinen rajoitus voi syntyä siitä, ettei enää muista mihin pallon löi.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

– Haastan kuljetusyrittäjä Raimo Pohjasen. Hän on myös SKAL Pohjois-Suomi ry:n puheenjohtaja ja tuttu SKAL-suoritealojen jaostotoiminnasta.