Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 350 000 km

Kuljetan Suomelle: Ajamme pyöreää puuta metsäteollisuuden tarpeisiin. Siitä valmistetaan esimerkiksi lautaa, lankkua ja muuta rakennusmateriaalia sekä paperia. Rahtiautolla kuljetamme talopaketteja yksityisille ihmisille.

Kuljetusyrityksessäni ajamme ennakoiden, hidastamme nopeutta ja optimoimme kalustoa

Meillä yrityksessäni Jani Ylälehto Oy luonnon eteen on panostettu jo vuosien ajan. Kalustoa on uusittu mahdollisuuksien mukaan. Polttoaineen kulutusta seurataan aktiivisesti ja esimerkiksi ajonopeudet pidetään maltillisina. Ennakoivaan ajotapaan on käyty koulutuksia ja tuloksia seurataan. Tyhjäkäynti pyritään minimoimaan ja turhaa liikkumista pyritään välttämään. Myös kalustoa optimoidaan tehtävään sopivaksi aina kaluston uusinnan yhteydessä.

Kotona taloa on lämmitetty maalämmöllä jo lähes 20 vuotta ja ilmanvaihtokone on hukkalämpöä hyödyntävä. Henkilöautolla liikkuessa pyritään turhia matkoja välttämään, ajetaan tarpeeseen.

Luonnon helmassa hikoilu vapauttaa endorfiineja ja poistaa tehokkaasti stressiä

Luonto merkitsee minulle ja perheelleni paljon. Usein metsä on se paikka missä kiirettä voi hieman rauhoittaa. Syyskesä ja syksy on luonnon antimien aikaa. Lakat, mustikat, puolukat, sienet ja karpalot ovat joka vuosi toiveena. Yleensä jotain aina löytyykin. Metsän tarjoama riista sekä metsään liittyvät luontoelämykset kauniissa maisemissa antavat voimaa. Nuotion äärellä paistettu makkara tai nuotiopannulla keitetty kahvi ovat mieluisia ympäri vuoden.

Metsänhoito on erinomaista kuntoilua. Luonnon helmassa hikoilu vapauttaa endorfiineja ja poistaa tehokkaasti stressiä. Myös metsän kasvu paranee mukavan harrastuksen seurauksena. Joskus ihan vaan samoilu, vaikka lyhemmänkin aikaa kokoaa mukavasti ajatuksia.

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan varapuheenjohtajat Jari Välikankaan ja Jani Salmelan.