Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 1 400 000 km

Kuljetan Suomelle:  Kuljetamme yrityksessämme kappale- ja massatavaraa. Kuljetustehtävissä palvelemme teollisuutta ja yksityishenkilöitä. Teollisuuden asiakkaisiin kuuluu suurista kotimaisista yksiköistä pienempiin toimijoihin. Yksityisasiakkaille kuljetamme muun muassa lääkkeellisiä kaasuja. Asiakkainamme on myös ympäristöalan yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet tuotteiden kierrättämiseen. Tällä tavalla turvaamme puhtaampaa Suomea seuraaville sukupolville.

Seuraamme polttoaineen kulutusta reaaliaikaisesti – kuljettajien aloitteesta tuli tärkeä osa toimintaa

Kuljetusyrityksessäni polttoaineen kulutukseen on kiinnitetty huomiota jo kolmisenkymmentä vuotta. Meillä M.J. Salmela Oy:ssä polttoaineen kulutuksen seuranta lähti aikoinaan liikkeelle kuljettajien omasta aloitteesta. Kuljettajat seurasivat polttoaineenkulutuksia tarkasti ja taloudellisesta ajotavasta muodostui kahdenkeskisiä kilpailuja ajoparien välille. 
 
Seuraamme nykyään kuljettajien ajonopeuksia ja polttoaineen kulutusta säännöllisesti reaaliaikaisella seurantajärjestelmällä. Autojen nopeudet ovat tietyissä ajotehtävissä rajoitettu 80 km:iin tunnissa, ja muutenkin turhaa kiirehtimistä tien päällä vältetään. Polttoaineen kulutusta seurataan eri ajoneuvojen välillä tarkasti ja pyritään tekemään kalustoinvestoinnit ympäristöä kunnioittaen. Taloudellisen ajotavan toimintamalli on nykyään niin normaali, ettei sitä arkipäiväisessä työssä edes huomaa. Nykyään kaikki kuljettajat on perehdytetty taloudelliseen ajamiseen osana työtehtäviään. Meillä ympäristöstä huolehtiminen on kaikkien asia.

Puhdas luonto mahdollistaa rentoutumisen

Maaseudulla asuessa luonto on lähellä joka päivä. Puhdas luonto on paikka, jossa työasiat saa hetkeksi pois mielestä ja saa aikaa itselleen ja läheisilleen. Kotona ja mökillä perheen kanssa metsässä liikkuminen ja luonnon antimien kerääminen on tullut tavaksi. Perheemme koira on aina menossa mukana.
Pyrin tekemään joka syksy ruskaretken Lappiin. Ruskan värit ja syksyn viileys saavat mielen rentoutumaan. Lapin erämaa-alueita kiertäessä arjen työasiat saavat väistyä syrjään ja on enemmän aikaa omille ajatuksille ja rentoutumiseen. Mikä voi olla parempaa kuin viikko ilman puhelinta? 
Erämaa-alueiden luontoa on vaikea kuvailla sanoiksi. Se täytyy jokaisen itse kokea.

 Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

– Haastan kuljetusyrittäjä Tomi Roimolan.