Kuljetusyritykseni yhteenlaskettu vuosisuorite: noin 1 000 000 km

Kuljetan Suomelle: Yrityksemme kuljettaa tukkipuuta sahoille ja vaneritehtaille esimerkiksi puurakentamiseen. Kuitupuuta kuljetetaan biotuote- ja paperitehtaille sellun ja paperin raaka-aineeksi sekä energiapuuta lämpölaitoksille korvaamaan fossiilisia polttoaineita. Yrityksellä on pitkä historia, sillä Papinaho Oy:n historia alkoi jo vuonna 1955, kun vaarini hankki ensimmäisen kuorma-auton ja sai liikenneluvan. 

Tuore kalusto, säännöllinen huolto ja taloudellinen ajotapa auttavat pitämään päästöt pieninä

Yrityksemme kalusto on pyritty pitämään tuoreena sekä huoltamaan säännöllisesti, jotta päästöt pysyisivät mahdollisimman pieninä. Lähes koko kalustomme kuuluu Euro 6-päästöluokkaan. Taloudellinen ja ennakoiva ajotapa ovat tänä päivänä osa kuljettajien perusammattitaitoa, jota ylläpidetään kouluttamalla. Pienenä ympäristötekona hankimme huoltohallimme lämmitykseen ilmalämpöpumpun korvaamaan öljyä.

Arvostus luonnonvarojamme kohtaan on onneksi kasvussa 

Seuraan mielenkiinnolla alan jatkuvaa kehittymistä ja uusia innovaatioita esimerkiksi puurakentamisen ja biotuotteiden ympärillä. Raaka-aineketjun alkupäästä on hienoa seurata, miten monenlaiseen käyttötarkoitukseen ja tuotteeseen uusiutuvat metsämme taipuvatkaan. Arvostus luonnonvarojamme kohtaan on onneksi kasvussa ja on hienoa nähdä, että metsistämme pidetään hyvää huolta.

Luonto on ollut aina tärkeä osa elämääni. Vaarin kanssa kuljin metsällä jo pikkupojasta asti ja Keski-Suomen komeat järvenselät ja metsät ovat sielunmaisemaani. Perheen yhteisiin harrastuksiin on aina kuulunut retkeily, sienestys ja marjastus. Kesät asumme mökillä järven rannalla ja tästä paikasta on tullut tärkeä henkireikä yrittäjän arjen keskelle. Kiire pysähtyy viimeistään rantasaunan lauteilla. Metsästys on jäänyt valitettavan vähälle ruuhkavuosien aikana, mutta toivottavasti sille löytyy tulevaisuudessa taas aikaa. Minulle metsät tarjoavat elinkeinon lisäksi mahdollisuuden monipuoliseen harrastamiseen sekä rauhoittumiseen. Suomi elää metsästä, minä myös!

Haluatko haastaa tutun kuljetusammattilaisen mukaan?

Haastan mukaan kuljetusyrittäjä Jarkko Vartiamäen Alavudelta, hän toimii myös MKY:n puheenjohtajana. Jarkko on positiivinen sekä asioihin tarttuva keulakuva meidän suoritealajärjestöllemme.