Poika kotiin

Railakas mielipiteiden tuuletus on kuin hämähäkki tuvassa – merkki terveestä talosta. Tämä kansanviisaus kannattaa aika ajoin muistuttaa mieliin myös organisaatioissa. Lahdessa koettiin nimittäin keskustelevin  liittokokous pitkiin aikoihin. Salista nousi esiin huolia kuljettajapulasta ja alan vetovoimaisuudesta. Myös liittoa itseään ja sen vetovoimaisuutta toivottiin kehitettävän. Niinpä meillä on vuoden päässä edessä jälleen  mielenkiintoinen liittokokousviikonloppu. Turussa paneudutaan tulevaisuuteen tosissaan, sillä tämä järjestö ansaitsee hyvän tulevaisuuden!

Lahdessa koettiin myös ensimmäiset Kuljetusyrittäjäpäivät. Olimme kutsuneet runsaasti liikeystäviä kertomaan tarjonnastaan Kuljetusyrittäjän parhaat palvelut -messuille, retkiä ja valiokuntien kokouksia oli sijoitettu myös perjantaille, ja lauantaina seurasimme korvat höröllä SKAL Kuljetusyritys All Stars -keskustelua. Nämä kaikki olivat uutta. All Stars herätti ajatuksia ja herkistikin yleisöä, sillä kovin usein ei kuljetusyrittäjien kokemuksia nosteta valokeilaan. Aiempina vuosina palkittujen SKAL-kuljetusyritysten Marjut Koskinen, Raimo Pohjanen, Tomi Roimola ja Riku Vainio kertoivat taipaleistaan Arto Nybergin vetämässä keskustelussa  luontevasti ja aitoina, itsensä likoon laittaen. Lue liittokokousjuttumme.

Itsensä likoon laittaa myös helsinkiläinen Pertti Kuuva, joka liikennöi yhdistelmällään Norjan teillä kesät, talvet. Kapeilla vuoristoisilla teillä arktinen keli voi muuttua keväiseksi nopeasti, ja paikalliset määräykset  ja tunnelien maksimikorkeudet on tunnettava tarkkaan. Kuuvan työssä täytyy sietää yksinoloa ja pitkiä odotusaikoja. Hän korostaa vastuullisuutta säädösten noudattamisessa ja toivottaa tieveron tervetulleeksi   raskaalle liikenteelle myös Suomessa. Tämä saattaa vielä toteutuakin, sillä liittokokousviikolla julkaistu hallitusohjelma pitää sisällään vinjetin ja SKAL:n ajaman ammattidieselin bio-twistillä.

Kansijuttumme yrittäjäveljekset Jarmo Seppälä ja Sami Seppälä kuljettavat niin ikään ulkomaille. Heidän toiminnassaan on menoa ja meininkiä, ja tarvittaessa vaihdetaan vetoautoa tai lennätetään paikalle  levännyt kuljettaja kuin karavaanissa ikään. Seppälöiden kilpailuvalttina ovat pienen toimijan ketteryys ja asiakkaiden kanssa solmitut henkilökohtaiset suhteet. Suomalaisiin luotetaan Euroopassa.

Ja miksi ei luotettaisi! Meillä osuivat samaan sunnuntaihin jääkiekon loppuottelu Kanadaa vastaan ja europarlamenttivaalien tulosilta, kumpikin kelpo suorituksia. Hyvä Leijonat, upea suoritus altavastaajilta viedä  Suomi yhteishengellä voittoon. Sellainen herättää puhdasta iloa kotikatsomoissa ja yhdistää kansaa. On myös syytä olla tyytyväinen, että niin moni pitkäjänteistä hyvää työtä tehnyt europarlamentaarikkomme sai  jatkopaikan, ja myös uudet mepit ansaitsevat luottamuksemme. Yhteistyöllä EU:ssakin menestytään ihan niin kuin kiekkokaukalossakin. Nyt on edessä suuret haasteet EU:ssa: ratkaisematon Brexit,  liikkuvuuspaketti vielä nuijankopautusta vailla ja Suomen puheenjohtajuuskausi lähtötelineissä. Meillä on eturivin paikka tässä ottelussa, hyödynnetään se!

Lahti tarjoili muuten lämpöä koko rahan edestä Kuljetusyrittäjäpäivillä. Onneksi hyvin säädetty ilmastointi takasi, että sisällä Sibeliustalossa ei tarvinnut hikoilla. Tästä olivat varmasti kiitollisia myös tämän vuoden  SKAL Kuljetusyrityksemme Kuljetus Leistilä Oy:n Olavi ja Marja Jokela sekä Ville Jokela, jotka pokkasivat ”Pojan kotiin” auringonkilossa. Tunne oli mahtava, kun palkitsimme SKAL:ille tulevaisuuden All Starsit.

Lämmintä ja antoisaa kesää lukijoillemme,palaamme jälleen syyskuussa!