Hullu puurosta

Pitelet kädessäsi uudenlaista Kuljetusyrittäjää. Tässä lehdessä kerrotaan SKALin uudesta strategiasta ja visuaalisesta ilmeestä, uudesta puheenjohtajistosta, hallituksesta ja kunniapuheenjohtajasta, kaikesta uudesta. Yksi kuitenkin pysyy, se on, että te jäsenyrittäjät ja SKAL-yhteisö olette kaiken keskiössä!

Yhteisö toimii, sen todisti lämmin ja rento liittokokoustunnelma aurinkoisella Tahkolla. Kun työkoneet rouhivat railoa hotellin eteen ja pinkit pystytukat festaroivat amerikanrautojensa päällä, liittokokouspäätökset kopautettiin pöytään tyynesti sääntömääräinen asiakohta kerrallaan. Antaa bilettää, kyllä me illalla ehditään. Jokainen mukana ollut tunnistanee tämän.

Kun keväällä mietimme lehden lukijamentoreiden kanssa uutta lähestymiskulmaa lehteen, sieltä nousi Esson baari -tunnelmia, ja joku vilautti kotieläimiäkin. No mitäpä, söpöt eläimet mukaan! Kansijuttumme Julia Tuukkasella on karvainen apukuski Roxi, joka pääsi kuviinkin. Julia liukui kampaajan jakkaralta isän perustamaan yritykseen sen tavallisen tarinan mukaan, vähä vähältä auttelemaan. Nyt hän toimii yrityksessä aktiivisesti, yhtiömuoto on päivitetty ja sukupolvenvaihdoskin suunnitteilla. Helsingin Energiakuljetus Oy hoitaa sähkö- ja kaukolämpöverkkojen kuljetuksia. Naisia kohtaa alalla turhan harvoin, tuumaa Julia.

Veljekset Olli ja Juho Suurpää kokivat vähän saman kohtalon kuin Julia. Isä toppuutteli, mutta kun ”varpaat olivat dipattuina kuljetusalaan”, yrittäjiksihän sitä ryhdyttiin. Kaakon kulman jätteistä huolehtiva Suurpää Oy elää hektistä arkea, mutta veljien päitä ei kylmää.

Eniten itseäni mietitytti etukäteen uuden SKAL-ilmeen vastaanotto: miten väki hyväksyy kolme vuosikymmentä palvelleen logon vaihtamisen uuteen? Huojennuksekseni kapinaliikettä ei Tahkolla syntynyt. Emeritustoimitusjohtaja Seppo Sainio oli suunnittelemassa edellistä logoa ja muisteli, että kyllä silloin 32 vuotta sittenkin oli erilaisia mielipiteitä, ja lopulta hänen suosikkinsa valittiin. Kysyessäni mielipidettä uudesta Seppo myhäili ”kai siihenkin tottuu”. Uusi aika voi alkaa!


Hyvä lukija, tutustu uuteen lehteen ja anna palautetta.

Me uudistajat tykkäämme tästä kuin hullu puurosta, toivottavasti sinäkin!

Heini

PS. Kuvassa olen juuri lukenut julkilausuman salissa ja odotan, syntyykö keskustelua. Läpi meni!