Päättäjille

Tälle verkkosivulle olemme koonneet ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi. Toivottavasti niistä on hyötyä työssänne!

Arvoisa päättäjä,

SKAL on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä päättäjien kanssa. Niin myös alkaneella vaalikaudella. Suomen elinvoima on riippuvainen logistisesta kilpailukyvystämme, jossa meillä on huomattavia haasteita. Yhteistyöllä voimme huolehtia Suomen saavutettavuudesta ja kuljetusalan toimintaedellytyksistä.

SKALin asiantuntijat ovat mielellään käytettävissä liikenne- ja logistiikka-alan ajankohtaisista asioista. Yhteystiedot löydät sivun lopusta.

Ohjelmajulkaisut

Kuljetus- ja logistiikka-alan tavoiteohjelma vuosille 2023–2027

SKAL on julkistanut kuljetus- ja logistiikka-alan tavoiteohjelman vuosille 2023–2027.

Ohjelmassa on näkemys siitä, mitä alkavalla hallituskaudella tulisi huomioida, jotta kuljetusalan toimintaedellytyksiä voidaan parantaa ja samalla huolehtia koko Suomen kilpailukyvystä.

Tutustu

Kilpailukykyisesti päästövähennyksiä  

Kuljetusala on vastuullisesti mukana vähentämässä päästöjä, mutta muutoksella on huomattavia kustannusvaikutuksia, eikä se tapahdu hetkessä. Se vaikuttaa laajalti logistiikkaketjuihin ja vaatii monen tahon toimia toteutuakseen.

Raporttimme raskaan liikenteen käyttövoimasiirtymästä tarjoaa 12 toimenpidettä, joilla voidaan vähentää päästöjä ja huolehtia samalla alan kilpailukyvystä.

Tutustu

Työvoiman saatavuus turvattava 

Ikäluokkien pienentyessä osaavasta työvoimasta kilpaillaan eri toimialojen kesken, ja kuljetusalallakin on huolehdittava riittävästä koulutettavien määrästä. Kuljettajakoulutukseen on varattava riittävä rahoitus, jotta koulutuksen laatu, määrä ja tehokkuus voidaan säilyttää. On tärkeää saada ala houkuttelevammaksi ja lisäksi tarvitaan myös työperäistä maahanmuuttoa

SKALin julkaisema työvoiman saatavuus -ohjelma kattaa kuljetusalan näkemykset alan työvoiman saatavuuden haasteista.

Tutustu

Tievetoomus: yli tuhat yritystä ja järjestöä haluavat tiet kuntoon

SKAL ja Suomen Tieyhdistys käynnistivät helmikuussa Tievetoomuksen. Vetoomuksen suosio ylitti kaikki odotukset, ja sen on allekirjoittanut 1 072 yritystä ja järjestöä. Vetoomuksen suosio osoittaa, että tiestön kunnosta kannetaan laajasti huolta. Toimivat liikenneyhteydet vaikuttavat moniin eri toimialoihin.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet useat elinkeinoelämän järjestöt, logistiikkatoimijat sekä lukuisa joukko eri alojen paikallisyhdistyksiä. Allekirjoittaneiden joukossa on myös satoja yrityksiä eri toimialoilta. Katso kaikki Tievetoomuksen allekirjoittaneet.

Vetoomus luovutettiin maaliskuussa eduskunnan puhemies Matti Vanhaselle. Nyt viemme vetoomuksen pääviestiä hallitusneuvotteluihin.

Tievetoomuksen sisältö

Kummiyrittäjyydellä konkretiaa yhteistyöhön

Yhteistyö on voimaa vaikuttamisessa. Päättäjien kuljetus- ja logistiikka-alan tuntemus on mielestämme tärkeää, myös maamme huoltovarmuuden näkökulmasta.

SKAL on perinteisesti nimennyt kullekin kansanedustajalle oman kuljetusalan kummiyrittäjän jäsenyrittäjiemme keskuudesta. Toivottavasti tämä yhteistyö sopii sinulle.

Kevään aikana olemme perehdyttäneet kummiyrittäjäverkostoa, ja he lähestyvät edustajia jo tämän kevään aikana.

Järjestämme perinteisesti myös kuljetukset kansanedustajille eduskuntaan 5.9.2023. Palaamme näiden järjestelyihin myöhemmin.

 

Lue lisää kummitoiminnasta

Kuljetusyrittäjä-media

 Kuljetusyrittäjä on vahvin ja luetuin alan erikoismedia Suomessa. Kuljetusyrittäjä julkaistaan kuusi kertaa vuodessa printissä ja verkossa. Numerokohtainen levikki on noin 8 000 kappaletta.  

Tuoreita artikkeleita:

Kuljetusyrittäjä-mediaan

Kuljetusbarometri

SKAL tekee jäsenistönsä keskuudessa kolme kertaa vuodessa kuljetusbarometri-kyselyn.

Kyselyllä seurataan kuljetusyritysten talouden suhdanteita ja ennusteita sekä valotetaan ajankohtaisia teemoja. Kuljetusbarometrin avulla voidaan seurata kuljetusalan pitkäaikaisennusteita.

Lue lisää
Ota yhteyttä, autamme mielellämme