Hikinen viikko – SKAL SuomiAreenassa 16.–20.7.2018

Se ken Porin kansalaistorilla työskenteli heinäkuun kolmosviikolla, ei sitä hevillä unohda! Heti maanantaiaamuna kirkastui, että tämä viikko selviydytään, miten parhaiten kyetään. Teltan lämpötila liikkui 30 ja 37 asteen välillä. Vertailimme, missä vetimissä pärjää ja kannoimme kassikaupalla vettä teltalle. Onneksi meitä oli rento ja kiva joukko, joka teki parhaansa kävijöiden ja toistemme viihdyttämiseksi.

Toimitusjohtaja Iiro Lehtonen moikkasi tuttuja meppejä Petri Sarvamaata ja Pirkko Ruohonen-Lerneriä.

Toimme Poriin SKAL:in ja Taksiliiton yhteistä palvelu pelaa -ilosanomaa: ostamalla rehdeiltä suomalaisilta yrityksiltä, jotka hoitavat velvoitteensa, palvelu pelaa nyt ja tulevaisuudessa. Samalla saavutetaan upeita asioita, jotka oli painettu tauluumme: luotettavuutta, reilua kilpailua, laatua, asiakaslähtöisyyttä ja työtä Suomeen. Näihin tavoitteisiin kansalaiset ja päättäjät heittivät hernepussilla.

Puheenjohtaja Teppo Mikkola ja meppi Sirpa Pietikäinen, jonka kanssa juteltiin pitkään.

Viikon tärkein anti ovatkohtaamiset

Palveluteemamme sai erinomaisen vastaanoton kävijöiltä. Koska liikennepalvelulaki ja taksiuudistus olivat juuri tulleet voimaan, suuri osa kansalaisten kyselyistä liittyi taksin tilaamiseen, hinnan määräytymiseen ja Kela-kyyteihin. Kansalaiset olivat epävarmoja siitä, mihin voi jatkossa luottaa, ja saako syrjäseuduilla enää kyytiä. Muutokset pakettiautojen ja liikennetraktoreiden lupavelvoitteissa ja yhteisöluvan laajeneminen taksiliikenteeseen eivät juuri askarruttaneet tavallisia kuluttajia, mutta päättäjien ja jäsenten kanssa keskustelimme liikennepalvelulaista myös  tavaraliikenteen näkökulmasta. Olimme tuttuun tapaan kutsuneet etukäteen kansanedustajia, ministereitä ja euroedustajia sekä jäsenyrittäjiä vieraaksemme. Teltalla koettiinkin lämmintunnelmaisia tapaamisia ja juttutuokioita.

Torivartissa Iiro näyttää hyvä juttu -lappua, oikealla Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson, vasemmalla kansanedustajat Ari Jalonen ja Katja Taimela sekä juontajat Katja Saksa ja Matti Grönfors.

Keskiviikkona järjestimme ”torivartin” MTV-lavalla otsikolla Nyyttei pirssil ja mammoi kuarmuril! Torivartti on vartin mittainen ohjelmanumero, joka ei saa olla keskustelu, niinpä järjestimme hyvä  vai huono uutinen -tyyppisen visailun. Päättäjiä edustivat liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ari Jalonen (sin.) ja valiokunnan jäsen, kansanedustaja Katja Taimela  (sd.), SKAL:a toimitusjohtaja Iiro Lehtonen ja Porin - Matti Grönfors sekä Taksiliittoa puheenjohtaja Kai Andersson ja järjestöpäällikkö Katja Saksa, joka juonsi ohjelman. Lupsakka numero  keräsi kivasti yleisöä ja sen voitti Ari Jalonen, joka voitti myös viimevuotisen visailun. Viikon aikana napatuista tunnelmakuvista vain pieni osa mahtuu lehteen.

SKAL SuomiAreenassa

Katso lisää tunnelmapaloja Porista Facebook-sivultamme.