Uusi toimitusjohtaja Pohjanmaalla

Matti Koivisto aloitti SKAL Pohjanmaa-Österbotten ry:llä elokuussa. Kiireistä huolimatta työ on ollut mielenkiintoista ja uusiin ihmisiin on ollut hieno tutustua.

Miten uusi työ on alkanut?

Uudessa työssä on aina uudet kujeet! Työ on alkanut kiireisissä merkeissä, meillä SKAL Pohjanmaa-Österbotten ry:llä on meneillään historiallinen vuosi. Tuleva juhlaseminaari ja 70-vuotisjuhlat sekä tekeillä oleva 70-vuotishistoriikki ovat kaikki pidentäneet päiviä iltoihin ja viikonloppuihin. Onneksi sekä kirjaprojekti että seminaari ja juhlajärjestelyt oli viety jo pitkälle ennen työni alkua. Lisäksi onnistuimme saamaan kaikille Vaasan vaalipiirin kansanedustajille kummiyrittäjät, kiitos tästä kaikesta kuuluu aktiivisille hallituksen jäsenille. Iso osa kummiyrittäjistä löysi myös aikaa ja kalustoa kuljettaa kansanedustajia, mikä on toinen kiitoksen paikka! Olenkin sanonut, että samanlaista syksyä ei taida meille tulla vuosikausiin ja nyt on totisesti hypätty liikkuvaan junaan. Kiireestä huolimatta työ on ollut erittäin mukavaa ja uusiin ihmisiin on ollut hieno tutustua!

Miksi juuri kuljetusala?

Kuljetusala on mielestäni hyvin merkityksellinen. Ennen kaikkea sen tärkeyttä yhteiskunnan toimintaan ei mielestäni aina muisteta niiden toimesta, jotka ovat ja toimivat alan ulkopuolella. Koen, että kuljetusala joko jo on tällä hetkellä tai tulee lähitulevaisuudessa olemaan jonkinlaisessa murroksessa ja toivonkin, että tässä työssä voin olla auttamassa kuljetusyrittäjiä, kun selvitetään tulevaisuuden haasteita. Tulevaisuudessa on monta kysymysmerkkiä, jotka liittyvät suoraan kuljetusyritysten toimintaan.

Työhistoria ja opinnot?

Siirryin SKAL Pohjanmaa-Österbotten ry:lle Keski-Pohjanmaan Yrittäjiltä, jossa olin omistajanvaihdoksiin liittyvien hankkeiden projektipäällikkö. Aiemmin olen ollut töissä mm. Pohjanmaan ELY-keskuksessa projektipäällikkönä, KWH Pipellä (nykyinen Uponor Infra) myynnissä, L&T:llä jäteauton kuljettajana ja ennen koronaa tarkoitukseni oli lähteä Filippiineille töihin, mutta koronan takia se peruuntui. Koulutukseltani olen humanististentieteiden kandidaatti viestinnässä Vaasan yliopistosta ja kauppatieteiden maisteri Turun kauppakorkeakoulusta. Aiemmissa töissäni olen hyödyntänyt innovatiivisuuttani ja innostustani markkinointiin, ja se onkin näkynyt mm. podcast sarjana, useana videona ja yhtenä lyhytelokuva muotoon tehtynä mainoksenakin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla tulee kokeiltua uusia reseptejä, ulkoiltua koirien ja puolison kanssa, sekä puuhasteltua maatilalla.

Mitä odotuksia sinulla on ensi vuodelle?

Ensivuodelle on paljon odotuksia! Toivon, että saamme vielä syksyllä tehtyä hyvän suunnitelman tulevalle vuodelle sisältäen paljon sellaisia koulutuksia ja tapahtumia, joita meidän jäsenet toivovat. Odotan myös innolla niitä onnistumisen hetkiä, joita toivottavasti saamme aikaan yhdistyksessä.