Samassa ravintoketjussa asiakkaiden kanssa

Johtaja Pasi Lintukangas vastaa Oy Teboil Ab:n ammattiliikenne- ja koneyrittäjämyynnistä.  Hän odottaa kovasti, että pääsisi tiiminsä kanssa taas järjestämään kuljetusalan ammattilaisille D-päiviä.

Tapasimme Pasi Lintukankaan kanssa hiljattain uusitun Teboil Tammiston liikenneaseman terassilla Vantaalla. Kaunis kesäpäivä kruunasi pitkän etätyövaiheen jälkeen kasvokkain kohtaamisen.

Ennen pääkaupunkiseudulle juurtumistaan Pasi vietti lapsuus- ja kouluvuodet Etelä-Karjalassa Lemillä. Mukava opiskelukaupunki oli Vaasa, josta löytyi nykyinen vaimo.

Kun Pasi valmistui kauppatieteiden maisteriksi Vaasan yliopistosta vuonna 1994, lama vaikutti vielä työmarkkinoilla. Työ jätteenkäsittelylaitteiden myynnin parista löytyi pääkaupunkiseudulta.

Parin vuoden kuluttua Pasi sain paikan Teboililta markkinointiassistenttina ja yleni vuoden kuluttua ammattiliikennepuolen markkinointipäälliköksi. Viimeiset 17 vuotta hän on johtanut ammattiliikenne- ja koneyrittäjämyyntitiimiä. Tiimissä on kahdeksan aluemyyntipäällikköä ja myyntikoordinaattori.

– Viihdyn Teboililla, koska minulla on hyvät kollegat, joista osan olen tuntenut parikymmentä vuotta. Keskinäinen kunnioitus on meillä ykkösjuttu. Parin viime vuoden aikana olemme saaneet yhtiöön uusia kollegoja eri toimialoilta. He ovat tuoneet tullessaan tuoreita, hyviä näkökulmia.

Pasi Lintukangas tuntee olevansa osa kokonaisuutta, joka tuottaa palveluita hyvin toimivalle logistiikalle maassamme. – Olen osa samaa ravintoketjua, kuin asiakkaamme.

Pasi on tulosvastuullinen johtaja, mutta hoitaa itse myös valtakunnallisia asiakaskontakteja. Työn suola on asiakkaiden tapaaminen pitkin Suomea. Kauan alalla toimineena hän kohtaa asiakasyrityksissä jo toisen sukupolven edustajia.

– Toivon mukaan pääsen pian koronatilanteen helpottuessa kohtaamaan asiakkaita kasvotusten. Luottamukselliset välit syntyvät silloin parhaiten. Kuvaruutu ja etäyhteydet eivät välitä yhteenkuuluvuutta yhtä hyvin. Olisi myös mukava kutsua yrittäjiä D-päiville ja päästä itse mukaan esimerkiksi SKAL:n alueellisiin tapahtumiin ja liittokokoukseen.

Pasi iloitsee siitä, että Teboilista on luotu täyden palvelun öljytalo, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat liikenteen polttoaineet, kevyt ja raskas polttoöljy, nestekaasu, voiteluaineet ja autokemikaalit sekä kaikki niihin liittyvät palvelut. Myös kortiton tankkaus toimii.

Tällä hetkellä yhtiössä panostetaan uusiutuvan Teboil Green+ dieselin ja polttoöljyn markkinointiin. Sataprosenttisesti uusiutuva diesel on ollut myynnissä jomuutaman vuoden. Tänä kesänä tulee uusiutuvan dieselin jakelupisteitä ammattiliikenteen asiakkaille 20 lisää, myös uusia D-automaatteja avataan.

– Testaamme myös Teboil Green+ -polttoöljyn menekkiä, kartoitamme asiakkaiden tarpeita ja etsimme markkinoinnin kanssa yhdessä uusi kärkiä ja kampanjasisältöjä myynnille.

Pasi viettää vapaa-aikaa lenkkeillen ja perheen kanssa picnic-retkillä.

– Olemme tehneet viime aikoina lähialuematkoja. Ei tarvitse mennä kauas saadakseen luonnosta virtaa. Olen myös intohimoinen lukija. Akateeminen Kirjakauppa Helsingissä on ollut kuin toinen olohuone minulle. Kun innostun jostakin kirjailijasta, haluan lukea hänen koko tuotantonsa.