Lehden takana

Studiokuva Anna Yli-Saunamäestä

Kuljetusyrittäjä-lehden takana on muutaman hengen toimitus. Yksi heistä on Anna Yli-Saunamäki, joka alkaa olemaan lukijoille jo tuttu nimi. Hän aloitti Kuljetusyrittäjän toimituspäällikkönä ja SKALin viestinnän asiantuntijana marraskuussa 2022. Logistiikka-aiheiden pariin Annan toi alan yhteiskunnallinen merkittävyys.

Miltä työt viestinnän asiantuntijana ja toimituspäällikkönä vaikuttavat?

- Uusi työni on todella mielenkiintoinen. Olin kiinnostunut logistiikka-aiheista jo ennen nykyisiä työtehtäviäni, mutta viimeisen kahdeksan kuukauden aikana olen hurahtanut niihin täysin. Viestintätehtävien parissa pääsen mukaan moneen ja oppimaan toimialasta koko ajan jotain uutta.

SKALissa Anna on ehtinyt tekemään paljon. Hän on tehnyt neljä lehteä, joista ensimmäisen toimittajana ja kolme seuraavaa lehden toimituspäällikkönä. Lisäksi hän on tuottanut sisältöjä eri kanaviin.

- Työtehtäviini kuuluvat myös erilaisten julkaisujen valmistelu yhdessä SKALin asiantuntijoiden kanssa. Olen ehtinyt olemaan mukana kahdeksan eri julkaisun työstämisessä. Lukijoillemme tuttuja ovat varmasti muun muassa tavoiteohjelmamme, käyttövoimaraporttimme ja EU-ohjelmamme.

Pinnalla

Kevään aikana Anna on työskennellyt erityisesti eduskuntavaalien ja hallitusohjelmavaikuttamisen parissa. Vaikuttajaviestinnän tehtävät ovat sisältäneet kyselyitä raportteja, tiedotteita ja myös pari kampanjaa.

- Viestijän roolissa haluan tehdä SKALin tekemän työn näkyväksi. Viestinnällä on merkittävä rooli, kun kerromme liikenteen ja logistiikan merkityksestä sidosryhmillemme. Toimialan rooli on vain korostunut viime vuosina maailman myllertäessä.

Parasta työssä

Annan mielestä parasta työssä on mahdollisuus oppia alasta ja seurata yhteiskunnallista päätöksentekoa. EU-aiheet ovat lähellä Annan sydäntä. 

- Liikenteen lainsäädännöstä valtaosa tulee Brysselistä. Nyt kun eurovaaleihin on enää vuosi, on todella kiinnostavaa päästä seuraamaan töissä myös EU-keskustelua. 

Myös SKALin jäsenyrittäjät ja mukavat työkaverit tekevät työstä mielekkään.

- Toimistolla on mukava porukka ja tapaamani jäsenyrittäjät ovat todella mukavia. Ihmiset ovat tärkeintä, ei näitä hommia yksin tehdä.

Koulutus ja työhistoria

Anna tekee toista maisteriaan Tampereen yliopistoon, pääaineena journalismi. Aiemmin hän on suorittanut aikuiskasvatustieteen ja viestinnän maisteriopinnot Jyväskylän yliopistossa.

Ennen SKALia hän on työskennellyt muun muassa ydinvoimayhtiössä, Keskuskauppakamarissa ja hetken aikaa myös Brysselissä.

- Minulle on ollut tärkeää, että saan työskennellä yhteiskunnallisesti merkittävien aiheiden parissa. Työn täytyy tuntua merkitykselliseltä. Se on ohjannut minua myös työelämässä eri suuntiin.

Vapaa-ajalla

Anna viihtyy vapaa-ajallaan ulkona. Lenkkeily, tennis ja golf korostuvat kesäisin. Talvella Anna viihtyy ryhmäliikuntatunneilla. Liikuntaharrastusten lisäksi Anna pitää matkustamisesta.

- Olen asunut Itävallassa ja puhun hyvää saksaa. Siellä asuu edelleen monia hyviä ystäviäni, joita yritän päästä välillä tapaamaan.