Ansiomitalit moottoriliikenteen vaikuttajille

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka myönsi 7.5.2021 Moottoriliikenteen ansiomitalin kymmenelle tieliikenteen toimintaa ansiokkaasti edistäneelle henkilölle.

Koronavirustilanteen vuoksi mitalien jakotilaisuus järjestetään myöhemmin.

Moottoriliikenteen ansiomitali voidaan myöntää ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta valtakunnallisen moottoriliikenteen ja sen kehittämisen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään on edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksestä. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien uudet mitalistit mukaan luettuna kaiken kaikkiaan 221 kappaletta. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autokoululiitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Vuonna 2021 ansiomitalin saivat:

toimitusjohtaja Pekka Aaltonen

toimitusjohtaja Pekka Rissa

toimitusjohtaja Pia Vuori

koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen

ylikonstaapeli Timo Jaakkola

toimitusjohtaja Terhi Penttilä

toimitusjohtaja Timo Lahti

johtava asiantuntija Tiina Haapasalo

insinööri Tom Rönnberg

liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja