Liiketoimintaosaaminen käsitetään usein lähinnä yrityksen talouden hallintana, mutta se on paljon muutakin, kuten yrityksen sopimusosaamista, henkilöstöjohtamista ja markkinointia. Aktiivinen liiketoiminnan johtaminen auttaa yritystä menestymään, muistuttaa Petri Murto.

1. Osaa yrityksesi keskeiset talousluvut ja hahmota niiden mittasuhteet.
Nykytilanteen tuntemus on pohja tulevaisuuden kehittämiselle.



2. Keskity aidosti johtamiseen ja yrityksen hallitustyöskentelyyn.
Yrityksen pitkäaikaiselle johtamiselle ja hallitustyöskentelyllä kannattaa varata oma aikansa. Näin pitkälle vaikuttavien päätösten tekeminen saadaan erotettua arjen jatkuvasta päätöksenteosta.



3. Muista myynti ja markkinointi.
Aktiivinen myynti ja markkinointi auttaa yritystä löytämään sille parhaiten soveltuvat asiakassuhteet ja kasvamaan. Yritystä voi olla tarpeen markkinoida myös potentiaalisille työntekijöille.



4. Kysy neuvoa ja verkostoidu.
Esimerkiksi sopimuksiin tai työsuhdeasioihin liittyvissä kysymyksissä on monesti hyvä kuulla asiaan erikoistuneen asiantuntijan näkemys. Vaikka yrittäjä tai johtaja lopulta päättää asian itse, usein keskustelu esim. SKALin asiantuntijan kanssa jäsentää ongelmaa ja auttaa näin tekemään laadukkaita päätöksiä.



5. Ole avoin muutoksille.
Esimerkiksi uudenlaista osaamista vaativat erilaiset raportointivelvoitteet vaikuttavat olevan kasvamassa. Voiko vaikkapa päästöjen laskeminen ja raportointi olla hallinnollisen taakan sijaan yksi tapa edesauttaa kuljetustoiminnan kehittämistä tehokkaammaksi ja vähäpäästöisemmäksi?




________________________________
SINUA SAATTAISI MYÖS KIINNOSTAA:
Mirkka Kekäläisen Viisi vinkkiä kesäisestä Itä-Suomesta
Liiketoimintaosaaminen on kuljetusyrityksen kohtalonkysymyksiä
Susanna Niinivaara: Tekoäly ja digitalisaatio hommia helpottamaan