Yrityksen jatkuvuus turvattava

Tehtävä:

Matti Grönforsin vastuulla ovat ammattipätevyys- ja ADR-koulutukset. Hän kouluttaa myös itse paljon. Lisäksi Matti organisoi yhdessä TTS:n kanssa suosittuja SKAL Ladyt -koulutuksia ja johtamisvalmennuksia. Hän tekee myös jäsenyrityksille SKALin laatuauditointeja ja organisoi AKL-Sertifiointi Oy:n laatu- ja ympäristöjärjestelmien tarjoamista jäsenistölle. Matista erilaiset messutapahtumat ovat hyvä lisä työhön ja erinomaisia markkinointitapahtumia.

Pinnalla:

Marraskuussa ovat menossa ensi vuoden koulutusten suunnittelun viimeistelyt. Aiheet ja koulutuspaikat Matti suunnittelee yhdessä kuljetusten ostajien ja SKALin  alueyhdistysten ja erikoisjärjestöjen kanssa. Jäsenneuvontaa Matti antaa puhelimitse lähes päivittäin kouluttamistaan aiheista.

Koulutus:

Matti on kuljetusinsinööri AMK ja hänellä on pedagoginen pätevyys. Työn ohella Matti on suorittanut auditointeihin liittyviä pätevyyksiä ja pitää tietenkin omat  ammattipätevyytensä ajan tasalla. Ura kuljetusalalle alkoi rasvamontun pohjalta Porissa ja jatkui muun muassa ajojärjestely-, myynti- ja työnjohtotehtävien kautta koulutuspuolelle. SKALiin Matti palkattiin koulutusten asiantuntijaksi joulukuussa 2015. Sitä ennen hän oli ollut koulutuspäällikkönä Suomen Ammattiliikenne Akatemia Oy:ssä ja JAKK Liikelaitoksessa yritysyhteyspäällikkönä ja projektipäällikkönä.

Parasta työssä:

Matti pitää siitä, että saa käyttää laajaa asiantuntemustaan neuvotellessaan koulutuksia ostavien asiakkaiden kanssa tai valmistellessaan koulutuksia yhdessä SKALin  jäsenyhdistysten ja yhteistyöjäsenten kanssa. Itsenäinen työ vaati paljon verkostoitumista. Matin mielestä hänen työnsä on sitä mielekkäämpää, mitä avoimempaa toiminta on kaikkien SKALin yhdistysten kesken. Matti painottaa, että huolellisen työhön perehdyttämisen lisäksi kuljettajat tarvitsevat säännöllistä koulutusta.

Sukupolvelta toiselle: 

Laatuauditointeja tehdessään Matti kysyy aina, miten yrityksessä on huomioitu jatkuvuus. Laatujärjestelmään kuuluu ehdottomasti varamiesjärjestelmä ja yritystoiminnan tietojen tallentaminen suunnitelmallisesti. Yritystoiminta ei saa olla yhden henkilön varassa. Kun on aika luopua yritystoiminnasta, kaluston kauppaamista parempi vaihtoehto on liiketoiminnan myyminen.

Perhe ja harrastukset:

Matti asuu vaimonsa kanssa Kauniaisissa. Molemmilla on kaksi jo aikuista lasta. Lapsenlapsia on kaksi Matin pojan perheessä. Matti on vankkumaton Porin Ässien kannattaja. Yhteistä aikaa vaimon kanssa vietetään golfin, laskettelun ja kulttuurin parissa. Matti viihtyy myös ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosalilla.