Yhteydenotto kuntien kuljetusten ostajiin kannattaa

Mikko Voutilainen on syntynyt Vihdissä, varttunut savolaisena Rautavaaralla sekä opiskellut ja työskennellyt Jyväskylässä. Vuonna 2018 hän siirtyi Helsinkiin Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtajaksi.

TEHTÄVÄ: Mikko Voutilainen toteaa, ettäalueyhdistysten ja erikoisjärjestöjen henkilökunta toimii SKAL:ssa tärkeällä rajapinnalla. Jäsenet ottavat heihin usein ensimmäisenä yhteyttä. Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjien toimitusjohtajana Mikon päätehtäviä ovat jäsenpalvelu, maakunnallinen edunvalvonta, viestintä ja yhdistyksen hallinnolliset asiat.

PINNALLA: Alkuvuodesta Mikko osallistuu paikallisyhdistysten vuosikokouksiin. Niitä riittää noin 2,5 kuukauden ajaksi. Tänä vuonna koronarajoitukset edellyttävät erilaisia kokousten toteutustapoja. Kokouksia on myös siirretty eteenpäin, jos yhdistysten säännöt sen sallivat. Koronan vuoksi yrittäjiltä on tullut paljon kysymyksiä esimerkiksi kuljettajien liikkuvuusrajoituksista ja karanteeniasioista. Lisäksi Etelä-Suomen runsasluminen talvi ja Toini-myrsky ovat vaatineet runsaasti yhteydenottoja tienpitäjiin. Mikko on herätellyt kirjoituksillaan myös mediaa keskustelemaan aiheesta.

KOULUTUS: Mikko Voutilainen on logistiikan koulutusohjelmasta valmistunut insinööri (AMK). SKAL Keski-Suomi ry uskoi nuoreen mieheen ja palkkasi hänet suoraan opinnoista toiminnanjohtajaksi. Kolmentoista Jyväskylän vuoden jälkeen Mikko valittiin Etelä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtajaksi, kun Timo Rantanen jäi eläkkeelle syyskuussa 2018. Mikko uskoo saaneensa kipinän järjestömaailmaan verenperintönä isoisältään Viljo Korhoselta, joka oli Rautavaaran Kuorma-autoilijat ry:n ensimmäinen puheenjohtaja.

PARASTA TYÖSSÄ: Mikko auttaa mielellään konkreettisesti yrittäjiä välittämällä tietoa ja ratkomalla ongelmatilanteita. Hän voi vaikkapa laatia yhdessä yrittäjän kanssa oikaisuvaatimuksen vakuutusvahinkoasiassa. Yhdistyksen toiminta tähtää siihen, että kuljetusyrittäjien valmiudet ja mahdollisuudet kannattavaan toimintaan paranevat. Hyväntuulinen ja aina rauhallinen Mikko toteaa naurahtaen, että toimiston ainoana työntekijänä hänellä on hommia kansanedustajatapaamisista äänestyslippujen askarteluun.

REILU KULJETUS KUNNISSA: Kunta on monelle kuljetusyrittäjälle merkittävä asiakas. Siksi SKAL:n teema Reilu kuljetus kunnissa on Mikon mielestä hyvin tärkeä. Etenkin pienten kuntien virkamiehet eivät välttämättä tiedä riittävästi kuljetusten ostamisesta. Yleensä kunnan edustajat ovat olleet kiitollisia Mikon yhteydenotoista ja asioiden selventämisestä.

PERHE JA HARRASTUKSET: Mikolla on useita harrastuksia: autoilu ja BMW-merkkikerhon jäsenyys, historia sekä kirjoittaminen. Autoillen pääsee vaimon kanssa monenlaisiin harrastuksiin liittyviin kohteisiin maailmalla. Historiassa Mikkoa kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti kylmän sodan kausi. Tietoa hän hankkii muun muassa museoista ja kirjoista. Mikko haaveilee myös itse kirjoittavansa joskus kirjan.