Tulevaisuuden mestarit kohtasivat Taitaja-kisoissa

Taitaja-kilpalu_kuljetuslogistiikka ALT:n Markus Alopaeus ja Creanex Oy:n Joonas Korpela esittelivät nuorille kuljetusalaa. SKAL ry osallistui Taitaja-tapahtumaan yhdessä Kuljetusala.com-toimijoiden kanssa. Yhteisellä messuosastolla innostettiin nuoria kuljetus- ja logistiikka-alalle muun muassa rekkasimulaation, kuljetusalasta kertovien pelikorttien ja #paraskuski-kuvausnurkkauksen avulla. Nuoret saivat myös kavuta tuliterän Volvo Trucksin kuorma-auton ohjaamoon ja kokeilla, miltä messuosasto näyttää ratin takaa katsottuna.  – Missiomme on saada nuoret kiinnostumaan kuljetus- ja logistiikka-alasta. Kuljetusalalla riittää hyviä työpaikkoja, sanoo SKAL:n viestintäpäällikkö Heini Polamo. Taitaja-kilpailu Kuljetusalan taitajat Emil, Riku ja Teemu olivat ensimmäistä kertaa tapahtumassa ja pääsivät heti kisaamaan kuljetuslogistiikka-alan finaaliin.

Monipuolinen ja sopivan haasteellinen laji

Yhtenä Taitaja-kilpailulajeista on kuljetuslogistiikka, jossa logistiikan perustutkinnon ja kuljetuspalvelujen koulutusohjelman suorittaneiden taitoja mitataan erilaisissa ympäristöissä ja muuttuvissa oloissa.  Ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistuneet alan opiskelijat Emil Kinnunen Koulutuskeskus Jedusta, Teemu Puuska Etelä-Savon Ammattiopisto Esedusta ja Riku Loikkanen Ammattiopisto SAMIedusta kilpailivat kuljetuslogistiikka-lajin finaalissa kahdeksan parhaan joukossa. Kilpakumppanuus ei painanut leppoisia kisaajia, jotka kiertelivät messuja yhdessä ja piipahtivat Kujetusala.com-osastolle juttelemaan mahdollisten tulevaisuuden työnantajien kanssa. Kilpailua nuoret taitajat pitivät monipuolisena ja sopivan haasteellisena.  Kuljetuslogistiikka-alan kilpailussa mitataan kilpailijoiden tietoja ja taitoja eri vaiheissa. Finaalissa kilpailijoiden täytyy osoittaa ammatillinen osaamisensa ajoneuvoyhdistelmän perävaunujen kytkennässä ja käsittelyssä, kuorman käsittelyssä, ajoneuvotrukin ja kuorma-auton vaihtokorilaitteiden käytössä, rekkasimulaatiossa, linja-autolla ajamisessa, taloudellisessa ajamisessa sekä kuljetus- ja logistiikka-alan teoriatiedossa. Aikaa vievät ja tarkkuutta vaativat tehtävät suoritettiin tänä vuonna toukokuun helteissä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pihamaalla.

taitaja_2018_kuljetuslogistiikka

Video of taitaja_2018_kuljetuslogistiikka Taitaja-TV:n haastattelussa SKAL:n viestintäpäällikkö Heini Polamo ja Creanex Oy:n Joonas Korpela.