Tosi viileä pikkupaku

Nopeasti lisääntyvä elintarvikkeiden kotiinkuljetus vaatii oikean työkalun. Mikäli kuljetus suoritetaan autolla, pitää ottaa huomioon monta asiaa. Usein kaupunkien keskustoissa tapahtuva jakeluliikenne rajoittaa liikkumisvälineen kokoa.

Kirjoittaja: Sakari Kokkonen

Kuljetusyrittäjä 6/2022

Volkswagen Caddy Maxi Cargo PRO

Moottori: 2,0 TDI 75 kW/102 Hv

Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaali

Kokonaismassa: 2 510 kg

Lämmönsäätelylaite: Carrier Neos 100 S

Volkswagenin junioripakusta, Caddysta löytyy vaihtoehto moneen työtehtävään. Maahantuoja on tehnyt ennakkoluulottomasti yhdestä esittelyautostaan kuormatilan jääkaappilämpötilaan viilentävän jakelupakun. Auto on rakennettu yhteistyössä maineikkaan vantaalaisen, pakettiautojen varustukseen erikoistuneen Verhoomo Sorsa Oy:n kanssa. Eristetyn kuormatilan katolle on asennettu Carrier Neos 100 S -lämmönsäätelylaite. Asennuksen tehnyt yritys kertoo, että kuormatilan lämpötilaksi voidaan säätää 0–6 celsiusta. Tämä riittänee mainiosti päivittäistavaroiden kotiinkuljetuksiin.

Kuormatilalle on käytännössä mahdollista saada ATP-luokitus, mutta se vaatisi kustannussyistä useamman auton rakentamisen. Työn laatu on hyvällä tasolla, eristys vie oman osansa kuormatilasta rajoittaen kuljetuskapasiteettia. Kyytiin kyllä mahtuu kohtuullinen määrä kuljetettavaa. Autolla ajamista häiritsee lämmönsäätelylaitteen kova ääni. Kuljettajan pään taakse pinta-asennuksena sijoitetun laitteen melutaso on kova. Tähän vaikuttaa pakettiautolle tyypillinen, yhtenäinen korirakenne, jossa on runsaasti kaikua lisääviä pellistä tehtyjä komponentteja. Maahantuoja tuntee ongelman ja etsii ratkaisuja tilanteen parantamiseen.

Volkswagen Caddy on omillaan kaupunkien keskustoissa. Moottorivaihtoehtoja löytyy 1,5-litraisesta, 114-hevosvoimaisesta bensiinimoottorista aina koeajetussa autossa olevaan 102-hevosvoimaiseen TDI-moottoriin. Vaihteistona on kuusinopeuksinen manuaali. Voimaa löytyy tarpeeksi kaupunkien keskustoissa pyörittelyyn ja myös ripeään moottoritiekruisailuun. Caddyn pieni koko helpottaa autolla liikkumista sille tyypillisillä toiminta-alueilla. Auton peilien näkymäalue on hyvällä tasolla.

Lämmönsäätölaitteella varustettu Volkswagen Caddy on mainio pikku kiituri moneen käyttöön, maahantuojaa selvästi kiinnostavat erilaisin kuljetustehtäviin modifioidut erikoisajoneuvot. Halu kuunnella asiakasta ja toteuttaa hänen toiveensa yhteistyössä päällirakennevalmistajan kanssa mahdollistaa ajoneuvon räätälöinnin juuri siihen ajotehtävään, jota tarve koskee. Viileäkorinen Caddy sopiikin esimerkiksi apteekkien lääkeajoon, ruoan asiakastoimituksiin tai vaikka festivaalien ruokapisteiden huoltoajoon, vain mielikuvitus on rajana.