Tietotekninen tuki ja turva

Tehtävä:

Järjestelmäasiantuntija Mika Anttilan päätehtävä on huolehtia SKALin tietotekniikasta eli siitä, että verkkoympäristö ja siihen integroidut sovellukset toimivat. Oleellista on myös huolehtia tietojärjestelmien suojauksesta. Mika hankkii keskustoimistolle ja useimmille jäsenyhdistyksille tietokoneet, esitystekniikan vaatimat laitteet ja puhelimet.

Pinnalla:

Parhaillaan työllistää melkoisesti SKALin verkkosivuuudistus, jonka projektiryhmässä Mika on mukana. Lisäksi hän vetää jäsenportaali-projektia, joka valmistuu yhtä aikaa uusien nettisivujen kanssa. Portaalin kautta jäsenyrittäjät voivat nähdä muun muassa omat laskutietonsa. Päivittäistä työtä on työkavereiden ja jäsenyhdistysten vetäjien auttaminen tietokoneisiin ja käyttöjärjestelmiin liittyvissä asioissa. Mika myös kouluttaa henkilökuntaa sovellusten käytössä ja auttaa tarvittaessa yrittäjiäwww.skal.fi -jäsensivuille kirjautumisessa.

Koulutus:

Mika Anttila valmistui automaalariksi ja teki maalaustöitä kymmenen vuotta. Tietokoneet ja niiden tarjoamat mahdollisuudet kiinnostivat kuitenkin enemmän, joten hän  suoritti tietotekniikan ammattitutkinnon. SKAL Kustannus Oy:öön hänet palkattiin vuonna 2001 järjestelmäasiantuntijaksi. Työssä tarvittavan ammattitaidon kehittäminen vaatii jatkuvaa ympäri maailmaa ripotellun tiedon hankkimista ja tutkimista.

Parasta työssä:

Mikasta hienointa on jatkuva ympäristön muutos. Päivittäin on uutta ja mielenkiintoista tekeillä. Mukavia ovat myös maakuntakierrokset alueyhdistyksiin  silloin, kun esimerkiksi palomuurin päivittäminen vaatii fyysistä tekemistä. Hyvät etäyhteydet ovat vähentäneet huomattavasti kierrosten määrää. Vuosittainen työmatka  on liittokokous, jossa Mika huolehtii esitysten juoksutuksesta. Hän kiittelee nykyisten kokouspaikkojen teknistä valmiutta ja paikallisten teknikkojen ammattitaitoa. Usein riittää omien tietokoneiden vieminen paikalle.

Perhe ja harrastukset:

Mika nauttii käsillä tekemisestä ja omakotitalossa on aina tarvetta muuttaa tiloja ajan hengen mukaisiksi. Perheeseen kuuluvat vaimo Nina sekä jo maailmalle lentäneet kolme lasta. Päivittäisestä liikkumisesta huolehtivat rodultaan itsepäiset Shiba-koirat. Ilopillereinä ja päivänpiristäjinä ovat kaksi rakasta lapsenlasta. Mika on harrastanut  pari vuosikymmentä dartsia eli suomalaisittain pubitikkaa. Hän on toiminut aktiivisesti SDL Eteläinen piiri ry:n hallituksessa sekä omassa kerhossaan. Viimeisin maininnan arvoinen kilpailu oli Suomen Cupissa. Sieltä tuli voitto miesten joukkuepelistä ja kokonaiskilpailun toinen sija.

Elinkeino metsästä:

Mika arvostaa metsäalan kuljetusyrittäjien työtä vaativissa olosuhteissa. Kotona metsä alkaa talon takapihalta. Se tarjoaa hyvät ulkoilumaastot ja syksyisin sienet ja  arjat poimittaviksi. Puuta Mika käyttää myös kodin lämmityksessä.