Vuosittaiset moottoriliikenteen ansiomitalit jaettiin kymmenelle alan ammattilaiselle

Vuosittaiset moottoriliikenteen ansiomitalit jaettiin 29.5.2024.

Vuoden 2024 moottoriliikenteen ansiomitalit myönnettiin kymmenelle ansiokkaasti tieliikenteen toimintaa edistäneelle ja kehittäneelle henkilölle. Mitalit jakoi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vuonna 2024 ansiomitalin saivat:

Toimitusjohtaja Magnus Björklund
Liikenneneuvos Saara Jääskeläinen
Toimitusjohtaja Tero Kallio
Taksiyrittäjä Jari Kuusniemi
Toimitusjohtaja Risto Pekola
Kansanedustaja, eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Paula Risikko
Kuljetusyrittäjä Pasi Saarinen
Päätoimittaja Pekka Virtanen
Autotekniikan opettaja Tapani Virtanen
Toimitusjohtaja Mikko Voutilainen

”Lämpimät onnittelut kaikille tämän vuoden ansiomitalisteille. Kiitän teitä tekemästänne kovasta työstä, jolla rakennatte turvallisempaa ja toimivampaa liikennejärjestelmä meille kaikille”, ministeri Ranne onnitteli mitalin saaneita.

Moottoriliikenteen ansiomitali myönnetään ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta valtakunnallisen moottoriliikenteen ja sen kehittämisen hyväksi. Ansiomitalin voi saada myös henkilö, joka on pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllä edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Liikenne- ja viestintäministeri myöntää mitalin Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksen perusteella. Mitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien. Ansiomitali virallistettiin vuonna 2007.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö on seitsemän tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto, Autoliitto, Autotuojat ja -teollisuus, Linja-autoliitto, Suomen Autoteknillinen Liitto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ja Suomen Taksiliitto.

Lisätietoja:

asiamies Mika Mäkilä, Moottoriliikenteen Keskusjärjestö, p. 0400 606 750
Liikenne- ja viestintäministeriö | lvm.fi | viestinta.lvm@gov.fi