Kutsu medialle 8.5.: Tievetoomuksen luovutus hallitusneuvottelijoille

Hyvä median edustaja,

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n ja Suomen Tieyhdistyksen käynnistämä Tievetoomus luovutetaan hallitusneuvottelijoille 8.5. klo 13.20 Kansallisarkiston luentosalissa (Rauhankatu 17, Helsinki). Vetoomus keräsi reilussa kuukaudessa 1 072 allekirjoitusta. Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan tilaisuutta paikan päälle Kansallisarkiston tiloihin.

Tiestön kunto vaikuttaa kaikkien suomalaisten elämään. Noin 90 prosenttia Suomessa kuljetetuista tavaratonneista kulkee kumipyörillä. Suomen kilpailukyky, huoltovarmuus ja energiantuotanto ovat riippuvaisia tieverkosta.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Suomen Tieyhdistys käynnistivät helmikuussa Tievetoomuksen, johon haettiin aluksi sataa allekirjoitusta. Vetoomuksen suosio ylitti kaikki odotukset, ja sen on allekirjoittanut 1 072 yritystä ja järjestöä.

Tievetoomus luovutetaan hallitusohjelmaneuvotteluiden Rakennettu ympäristö -jaoston edustajille maanantaina 8.5 klo 13.20 alkavassa tilaisuudessa. Vetoomuksen tulee vastaanottamaan ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto ja muiden neuvottelupuolueiden edustajat.

 

Tiestön kunto vaikuttaa kaikkiin autoa käyttäviin suomalaisiin

Vetoomuksen suosio osoittaa, että tiestön kunnosta kannetaan laajasti huolta. Toimivat liikenneyhteydet vaikuttavat moniin eri toimialoihin.

Allekirjoittaneiden joukossa ovat esimerkiksi EK, SAK, Suomen Yrittäjät ja MTK. Lisäksi vetoomuksen ovat allekirjoittaneet useat muut elinkeinoelämän järjestöt, logistiikkatoimijat sekä lukuisa joukko eri alojen paikallisyhdistyksiä. Allekirjoittaneiden joukossa on myös satoja yrityksiä eri toimialoilta – apteekeista kuljetusyrityksiin ja koneurakoinnista rakennusteollisuuteen.

Vetoomus luovutettiin maaliskuussa eduskunnan puhemies Matti Vanhaselle. Nyt viemme vetoomuksen pääviestiä hallitusneuvotteluihin.

Tievetoomuksen sisältö
Kaikki allekirjoittaneet

Pyydämme ilmoittautumaan viestinnän asiantuntija Anna Yli-Saunamäelle: anna.yli-saunamaki@skal.fi 0407525222

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ohjelma:

12.45 Kahvitarjoilu 

13.20 Tilaisuuden avaus

13.25 Tie on kaikkien suomalaisten asia, Suomen Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Simo Takalammi

13.35 Tavoitteet hallituskaudelle 2023–2027, SKAL ry:n toimitusjohtaja Anssi Kujala

13.40 Allekirjoittaneiden puheenvuorot

14.15 Tievetoomuksen luovutus hallitusneuvottelijoille

Tilaisuus päättyy viimeistään klo 14.30.

 

Lisätietoja:

Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL ry, 0400 567 925, anssi.kujala@skal.fi
Anna Yli-Saunamäki, viestinnän asiantuntija, SKAL ry, 040 7525 222, anna.yli-saunamaki@skal.fi