Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Tikkakoskella aloitetaan kallion räjäytys- ja louhintatyöt

Rakenteilla olevasta moottoritiestä johtuen Tikkakosken Tikka-Mannilan alueella aloitetaan kallion ja kivien räjäytys- sekä louhintatyöt maanantaina 14. joulukuuta. Työt jatkuvat näillä näkymin helmikuun loppuun asti.

Moottoritien rakentaminen etenee Tikka-Mannilan ja Tervajärventien alueella. Uusi tie tarvitsee tilaa ja siksi työmaalla joudutaan räjäyttämään etenemistä estävät kalliot ja suuret kivet. Töistä aiheutuu alueen asukkaille jonkin verran melua ja tärinää.

Räjäytystöiden aikana joudutaan myös pysäyttämään lähialueen liikennettä. Liikenteen pysäytykset ovat vain muutaman minuutin mittaisia. Liikenteenohjaajat sekä räjäytystyön varmistushenkilöt saattavat ajoittain tulla myös talojen pihoihin varmistamaan työn turvallisuutta.

Räjäytystyöt aloitetaan Tervajärventien länsipäässä maanantaina viikolla 51 ja töitä tehdään arkipäivinä. Räjäytys- ja louhintatöitä tehdään melulain mukaisesti. Räjäytyksien työaika on siten 8–16 välillä ja muiden louhinnan työvaiheiden osalta työaika on maanantaista torstaihin kello 7–20 ja perjantaisin kello 7–16. Työt jatkuvat näillä näkymin helmikuun loppuun asti.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä. Lisätietoa tietyömaiden louhinnoista ja räjäytyksistä Väyläviraston verkkosivuilla.

Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, jarmo.niskanen@vayla.fiJaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, jaakko.taipale@destia.fi

Seuraa hanketta:www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoskiwww.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.