Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Liikennejärjestelyjä Puuppolan kohdalla

Liikennejärjestelyt muuttuvat Puuppolassa 27.2.2020. Muutokset koskevat kaikkia tienkäyttäjiä Nelostieltä Salmelantielle Jylhänperän suuntaan ja Puuppolaan Puuppolakoskentien suuntaan sekä liikennettä Salmelantieltä Puuppolankoskentielle.

Ensimmäinen vaihe viikko 9

Ensimmäisessä vaiheessa liikennejärjestelyt eivät aiheuta reittimuutoksia. Alkuviikosta asennettiin liikennevalot ohjaamaan liikennettä Puuppolankoskentiellä yhtä kaistaa pitkin. Liikenne ohjataan kulkemaan vuorosuunnin liikennevaloilla.

Toinen vaihe 27.2.-4.3.

Nykyinen liittymä valtatieltä 4 Puuppolankoskentielle suljetaan 27.2.2020. Liittymän sulkemisen jälkeen liikenne Puuppolankoskentielle kulkee Salmelantien uuden valtatien 4 liittymän kautta ja edelleen viime vuoden lopulla valmistuneiden Matinmäen siltojen ali. 

Toisen vaiheen aikana Puuppolankoskentien liikennevalot ohjaavat päiväkodin kohdalla liikenteen yhtä kaistaa pitkin. Liikennevalot poistuvat Puuppolankoskentieltä viimeistään 4.3.2020.

Jalankulku- ja polkupyöräliikenne Jylhänperän suunnasta Puuppolankoskentielle ja Puuppolan koulun suuntaan ohjataan myös kulkemaan Matinmäen siltojen ali jalankulun ja pyöräilyn väylää pitkin. Myös kulku Puuppolan kohdan linja-autopysäkeille, jotka ovat valtatien 4 varressa, tapahtuu tätä reittiä.

Nyt käyttöönotettavat uudet ajoneuvojen ja jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt jäävät voimaan myös projektin valmistuttua.

Lisätietoja:Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylä, puh. 0295 34 3127, jarmo.niskanen@vayla.fiJaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539,jaakko.taipale@destia.fi

Seuraa hanketta:www.vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoskiwww.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri- Tikkakoski -hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri-Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.