Volvo Trucks avaa akkutehtaan Belgiassa

Volvo Trucks avaa ensimmäisen akkujen kokoonpanotehtaan. Belgian Gentissä sijaitseva tehdas toimittaa asennusvalmiita akkuja Volvo Trucksin täyssähköisiin raskaisiin kuorma-autoihin.

”Tämä investointi osoittaa vahvaa sitoutumistamme kuorma-autokuljetusten sähköistämiseen. Vuoteen 2030 mennessä vähintään 50 prosenttia kaikista maailmanlaajuisesti myymistämme kuorma-autoista on sähköisiä, ja vuoteen 2040 mennessä olemme hiilineutraali yritys”, Volvo Trucksin johtaja Roger Alm kertoo.

Uudessa akkutehtaassa Samsung SDI:n kennot ja moduulit kootaan akkupaketeiksi, jotka on räätälöity Volvo Trucksin raskaan kaluston sähköiseen mallistoon: Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX. Sarjatuotanto alkaa tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lyhyemmät toimitusajat ja suurempi kierrätysaste

Jokaisen akkuyksikön kapasiteetti on 90 kWh ja asiakas voi valita kuorma-autoonsa jopa kuusi akkupakettia (540 kWh). Akkujen määrä riippuu kunkin asiakkaan toimintasäde- ja hyötykuormatarpeista.

”Integroimalla akkujen kokoonpanoprosessin tuotantoomme voimme lyhentää läpimenoaikoja ja varmistaa tehokkaiden akkujen saannin ja samalla lisätä kierrätysastetta”, Roger Alm sanoo.

Volvo Trucksin akut on suunniteltu siten, että niitä voidaan myöhemmin kunnostaa ja käyttää uudelleen. Itse tehdas toimii 100 % uusiutuvalla energialla.

Sähköisiä ratkaisuja useimpiin kuljetustarpeisiin

Kolmen raskaan täyssähkömallin tuotanto alkaa tänä vuonna Euroopassa, ja Volvo Trucks tarjoaa maailmanlaajuisesti yhteensä kuusi sähkökuorma-automallia, jotka kattavat kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä alueellisiin kuljetuksiin ja rakennustöihin.

”Aloitimme sähkökuorma-autojen sarjatuotannon jo vuonna 2019 ja olemme markkinajohtajia sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Latausverkostojen nopean kehityksen ja akkutekniikan kehittymisen myötä olen vakuuttunut siitä, että näemme koko kuorma-autoteollisuuden nopean muutoksen lähitulevaisuudessa”, Roger Alm sanoo.

Lisätiedot:

Janne Silvonen, Commercial and Technical Manager, Electromobility, Volvo Finland Ab, janne.silvonen@volvo.com, p. +358 40 922 3206

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuorma-autoja ja kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2021 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 123 000 Volvo Trucks kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman suurimpia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.