Valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta keskustellaan 16. syyskuuta

Suomeen laaditaan parhaillaan ensimmäistä valtakunnallista 12-vuotista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää 16.9. verkossa sidosryhmätilaisuuden, jossa keskustellaan valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimenpiteistä ja kerrotaan työn seuraavista vaiheista. Keskustelun pohjana on tämänhetkinen versio suunnitelmasta.

Tilaisuuden avaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka klo 10. Tämän jälkeen ministeriön virkamiehet pitävät tilannekatsauksen valmisteluun, esittelevät tämänhetkistä toimenpideohjelmaa ja suunnitelmaversion vaikutuksia.

Iltapäivällä klo 13 alkaen yleisöllä on mahdollisuus kommentoida ja esittää kysymyksiä suunnitelmaversiosta verkkolähetyksen viestiseinän kautta.

Tilaisuutta voi seurata verkossa klo 10-15 osoitteessa: https://lvm.videosync.fi/16092020-sidosryhmatilaisuus

Tämänhetkinen suunnitelmaversio on julkaistu valtioneuvoston hankeikkunassa. Kaikki hankkeeseen liittyvä materiaali ja sidosryhmätilaisuuden ohjelma ovat myös saatavilla hankeikkunassa.Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelu jatkuu syksyn aikana. Tämänhetkisestä suunnitelmaversiosta saatava palaute huomioidaan jatkovalmistelussa. Lausuntokierrokselle suunnitelmaluonnos lähtee alkuvuodesta 2021.

Osallistu Facebook-keskusteluun 17.9.

Keskustelua liikennejärjestelmäsuunnitelmasta jatketaan torstaina 17.9. klo 9-10 ministeriön Facebook-tilillä. Kysymyksiä voi lähettää keskusteluun jo etukäteen. Kysymyksiin ovat vastaamassa liikenne- ja viestintäministeriön asiantuntijat.

Twitterissä valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan liittyvää keskustelua löytyy tunnisteella #liikenne12.

Mikä on valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma?

Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma koskee koko Suomea ja kaikkia kulkumuotoja. Suunnitelma ohjaa sitä, miten valtio kehittää Suomen liikennejärjestelmää.

Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman tavoitteena on lisätä pitkäjänteisyyttä liikennejärjestelmän kehittämiseen Suomessa.

Suunnitelma laaditaan 12 vuodeksi kerrallaan. Siihen sisältyy myös toimenpideohjelma, johon on koottu valtion ja kuntien toimenpiteet, joilla liikennejärjestelmää kehitetään.

Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma valmistellaan parlamentaarisesti ja vuorovaikutteisesti sidosryhmien kanssa.

Ensimmäisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman on tarkoitus valmistua keväällä 2021. Suunnitelmasta päättää valtioneuvosto 

Lisätietoja:liikenneneuvos Hanna Perälä, p. 050 305 0037neuvotteleva virkamies Kaisa Kuukasjärvi, p. 050 414 0330

Muualla palvelussa:Tiedote 14.5.2020: Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimenpideohjelman valmistelu vauhdissa

Muualla verkossa:Sidosryhmätilaisuus 16.9.2020Valtioneuvosto – Hankkeet: Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma (Liikenne 12) (LVM018:00/2019)