Tule mukaan ja vaikuta – liikenneturvallisuusstrategian sidosryhmätilaisuus verkkolähetyksenä

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää liikenneturvallisuusstrategian valmistelusta sidosryhmätilaisuuden tiistaina 10.8.2021 kello 13-15. Tilaisuus on kutsutilaisuus, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä. Myös muilla kuin tilaisuuteen kutsutuilla on mahdollisuus kommentoida ja esittää kysymyksiä tilaisuuden aikana.

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee parhaillaan uutta liikenneturvallisuusstrategiaa. Sen visiona on, että vuoteen 2050 mennessä kaikki liikennemuodot ovat niin turvallisia, ettei kukaan kuole tai loukkaannu vakavasti liikenteessä.

Strategialuonnos on valmisteltu laajassa poikkihallinnollisessa yhteistyössä liikennealan eri sidosryhmien kanssa. Luonnos on parhaillaan lausuntokierroksella.

Tilaisuuden avaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka. Liikenneturvallisuusstrategiasta ja sen valmistelusta tilaisuudessa kertoo ministeriön Turvallisuusyksikön johtaja Elina Immonen. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan kommenttipuheenvuorot Poliisihallituksen, Suomen Meripelastusseura ry:n ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin edustajilta.

Tilaisuus on myös osa Euroopan tulevaisuuskonferenssi -hanketta, jossa kaikki EU-kansalaiset ovat tervetulleita osallistumaan keskusteluihin ja visioimaan yhteistä tulevaisuutta.

Tule mukaan kuulemaan missä mennään liikenneturvallisuusstrategian valmistelussa, mitä tavoitellaan ja miksi. Kerro myös oma mielipiteesi ja visiosi turvallisesta liikenteestä.

Tervetuloa seuraamaan sidosryhmätilaisuuden verkkolähetystä

Liikenneturvallisuusstrategian sidosryhmätilaisuudesta on suora verkkolähetys. Sitä voi seurata klo 13.00-15.00 ministeriön YouTube-sivuilla.

Tilaisuuden tallenne löytyy myöhemmin tekstitettynä samasta osoitteesta.

Verkkolähetyksen yhteydessä on käytössä kaikille avoin keskustelualusta. Keskustelua voi käydä myös sosiaalisessa mediassa hashtageilla #liikenneturvallisuustrategia, #SinunTulevaisuutesi ja #EuroopanTulevaisuus.

Strategialuonnoksen valmisteluun voi vaikuttaa myös antamalla lausunnon Lausuntopalvelu.fi-palvelussa. Lausuntoaika liikenneturvallisuusstrategiasta päättyy 13.8.2021.

Lausuntokierroksen jälkeen strategian valmistelu jatkuu virkamiestyönä yhdessä sidosryhmien kanssa. Strategiasta on tarkoitus antaa valtioneuvoston periaatepäätös kuluvan vuoden loppuun mennessä.

LisätietojaSuunnittelija Lasse Heliste, p. 050 570 9945

Muualla palvelussa:Tiedote 8.6.2021: Uusi kokonaisvaltainen liikenneturvallisuusstrategia lausunnoilleImpulssi-blogi 31.3.2021: Riskikäyttäytymisen ehkäiseminen avainasemassa nuorten liikenneturvallisuudessaImpulssi-blogi 8.6.2021: Avoin yhteistyö ja tekemisen meininki – liikenneturvallisuusstrategian valmistelun kulmakivetImpulssi-blogi 17.6.2021: Teknologia tuo turvallisuutta liikenteeseenImpulssi-blogi 7.7.2021: Turvallinen liikennekäyttäytyminen vaatii sekä pelisääntöjä että oikeaa asennettaImpulssi-blogi 12.7.2021: Tietoon perustuva päätöksenteko ja lainsäädäntö edistävät liikenneturvallisuutta

Muualla verkossa:LVM, YouTube: Verkkolähetys liikenneturvallisuusstrategian sidosryhmätilaisuudesta 10.8.2021, klo 13-15Lausuntopalvelu.fi: Liikenne- ja viestintäministeriön lausuntopyyntö luonnoksesta liikenneturvallisuusstrategiaksi (VN/13615/2019)Valtioneuvosto, Hankeikkuna: Liikenneturvallisuusstrategia (LVM054:00/2019)EU:n komissio: Euroopan tulevaisuuskonferenssi