SM Ajotaito -kilpailu ammattikuljettajille Jyväskylässä la 30.7. – tervetuloa seuraamaan!

Rahtarit ry järjestää lauantaina 30.7.2022 raskaan liikenteen ammattilaisten SM Ajotaito -kilpailun Scania Jyväskylän piha-alueella (Vihtiäläntie 1, 41310 Leppävesi). Kilpailu on vuorossaan 45. Rahtarit ry:n järjestämä SM Ajotaito ja siihen osallistuu noin 60 kuljettajaa eri puolilta Suomea – jälleen mukana on sekä ensikertalaisia että kisakonkareita.

Kilpailussa suoritetaan työssä eteen tulevien tilanteiden kaltaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä sekä teoriakoe. Paremmuudesta kilpaillaan näillä näkymin neljässä perinteisessä sarjassa: kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu ja täysperävaunu. Varsinaisen ilmoittautumisajan päättyessä tuoreimpiin sarjoihin – nuoret ja pakettiauto – ei ole tullut ilmoittautumisia tälle vuodelle, mutta vielä jälki-ilmoittautumisen myötä on mahdollista saada näihinkin osallistujia.

Kilpailunjohtajana toimii yhdistyksen puheenjohtaja Juha Nyberg ja ratavastaavina yhdistyksen aktiivijäsenet Tauno Piippo ja Jari Lehti.

Kilpailu alkaa klo 9.00 teoriakokeella ja jatkuu päivän ajan ajoneuvojen käsittelykokeilla, jotka alkavat noin klo 10.30. Kilpailu on tauolla klo 12.30–13.30 toimihenkilöruokailun ajan. Palkinnot jaetaan suoritusten päätyttyä ja pistelaskun valmistuttua. Alueelle on vapaa pääsy.

Tänä vuonna kisailu huipentuu MM Ajotaitokilpailuihin Kroatian Zagrebissa syyskuussa. Koko Suomea maailmanmestaruuskisoissa edustava joukkue kilpailee myös Jyväskylässä lauantaina 30.7. MM-kisoihin kerätään pisteitä cup-kilpailussa kahtena peräkkäisenä vuotena SM-kilpailuista. Kolme parasta kilpailijaa kustakin sarjasta sekä hallitsevat maailmanmestarit lähtevät edustamaan Suomea MM-kilpailuihin. Tämän vuoden SM-kilpailuissa aloitetaan MM-pisteiden keräys ”puhtaalta pöydältä” vuoden 2024 MM-kisoihin.

Esitämme ystävällisen kutsun saapua seuraamaan SM-kilpailua la 30.7. klo 10.30 alkaen Jyväskylään! Tarjoamme median edustajille, kilpailijoille ja toimihenkilöille lounasta klo 10–14 välillä.

Rahtarit ry on perustettu 11.3.1973 ulkomaanliikenteen kuljettajien aloitteesta. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan yhdistävänä, kouluttavana, auttavana sekä virkistävänä tahona kaikkien kuljetusalalla toimivien kesken. Toiminta on täysin poliittisesti sitoutumatonta ja ulkopuolella ammattijärjestöllisestä toiminnasta. Jäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 29 160 kattaen niin kuljettajia, yrittäjiä kuin alasta muutoin kiinnostuneita henkilöitä ympäri Suomen. www.rahtarit.fi

Lisätietoja:

kilpailunjohtaja Juha Nyberg, 040 500 0504, puheenjohtaja@rahtarit.fitoiminnanjohtaja Suvi Puntti, 040 1312 123, suvi.puntti@rahtarit.fi