SKAL tarjoaa kuljetusyritysten digiratkaisua kansainvälisille markkinoille

SKAL:illa on runsaat 5 000 jäsentä, joista yli 10 prosenttia vastasi Kuljetusbarometrikyselyyn syksyllä 2016 koskien valmiuksia hyödyntää sähköisiä ratkaisuja. Kyselyn perusteella on tavallista, että maanteiden tavaraliikenteen yritys huolehtii kuljetuksistaan, kalustostaan ja henkilöstönsä osaamisesta henkilöiden muistin ja ruutupaperin varassa. SKAL tarttui haasteeseen ja tarjoaa nyt digiratkaisua kuljetusyrityksille.

Jäseniään palvellessaan SKAL on kohdannut tilanteita, joissa kuljetusyritys on joutunut pulaan, koska yrittäjä itse on syystä tai toisesta estyneenä. Jos kaikki tieto on oman muistin varassa, yrityksen riskikerroin on korkea. Koska sopivaa ratkaisua juuri kuljetusyrityksen sähköiseen dokumentointiin ei ollut markkinoilla, SKAL käynnisti kehitystyön Visma Consultingin kanssa. Vuosi sitten valmistunut Aski+ -ratkaisu auttaa hallinnoimaan yrityksen sopimuksia ja rekisteritietoja turvallisesti ja tuo suunnitelmallisuutta toimintaan. Pienin räätälöinnein ratkaisu on valmis käyttöönotettavaksi myös Suomen ulkopuolella.

Toimialatuntemuksensa ansiosta SKAL tietää, mitä kuljetusyritys tarvitsee: järjestelmän on oltava turvallinen, yksinkertainen käyttää ja sen tulee mahdollistaa hyvin monenlaisen datan käsittelyn. Aski+ vaatii vain internet-yhteyden ja päätelaitteen, joka voi olla pöytätietokone, kannettava tietokone tai tabletti. Järjestelmässä pystyy hallinnoimaan sopimuksiin, kalustoon ja henkilöstöön liittyviä tietoja. Aski+ myös muistuttaa esimerkiksi sopimusten voimassaoloaikojen päättymisestä ja pätevyyksien takarajoista. Aski+:n käyttäjätasoilla yrittäjä varmistaa, että asiattomat eivät pääse käsiksi henkilötietoihin.

Aski+ -ratkaisua käyttävät ovat siihen tyytyväisiä. SKAL kehittää ratkaisua edelleen lisäten siihen kuljetusyrityksille räätälöidyn kustannuslaskentatyökalun. Järjestelmän avulla stressikerroin laskee, kun asiat eivät ole vain yrittäjän päässä ja muistilapuissa toimiston pöydällä. Samalla yrityksessä vapautuu voimavaroja toiminnan kehittämiseen, sillä kuljetusala elää vahvojen muutospaineiden aikaa ja innovaatioita todellakin kaivataan!

IRU:n pitkäaikainen jäsen, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 5 200 kuljetusyritystä ympäri Suomea.

IRU on maantieliikenteen kansainvälinen kattojärjestö. Maailmankongressi järjestetään tänä vuonna Omanissa. www.iruworldcongress.com

Lisätietoja:

Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL, puhelin 040 502 8181Petri Murto, johtaja, SKAL, puhelin 040 762 2140Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, puhelin 040 506 0131

Infosivu: www.skal.fi/askiplus

Petri Murto ASKI Johtaja Petri Murto esitteli Aski+ ratkaisun IRU-yleisölle Omanissa 6.11.2018. Tutustu Petri Murron esitykseen Esitelmät-sivullamme