SKAL palkitsee: Kimmo Kiiskelle Maanteiden tavaraliikenteen vastuunkantaja -palkinto, Eeli Frimanille juhlarahaston stipendi

SKAL palkitsi Kuljetusyrittäjägaalassa 8. kesäkuuta liikenneneuvos Kimmo Kiisken työstään tieliikenteen hyväksi ja Eeli Frimanin tutkimuksestaan kuljetus- ja logistiikka-alan tulevaisuuden näkymistä.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on vuodesta 2014 alkaen jakanut Maanteiden tavaraliikenteen vastuunkantaja -tunnustuksen henkilölle, joka on tehnyt arvokasta työtä kuljetusalan ja tavaraliikenteen yritystoiminnan toimintaedellytysten turvaamiseksi. Vuoden 2019 vastuunkantaja-tunnustuksen saa liikenneneuvos Kimmo Kiiski vastuullisesta lainsäädännön valmistelutyöstä tieliikenteen ja liikenneturvallisuuden hyväksi. Liikenne- ja viestintäministeriössä työskentelevä Kiiski on muun muassa vastannut 1.6.2020 voimaan tulevan tieliikennelain kokonaisuudistuksesta.

– Yhteistyö Kimmon kanssa on sujuvaa ja helppoa. Hänen kanssaan voi keskustella raskaan liikenteen asioista niiden oikeilla nimillä, kiittelee SKAL:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.

Maanteiden tavaraliikenteen vastuunkantaja -tunnustuksen saajan valitsee SKAL:n hallitus. Tunnustus on aiemmin myönnetty tulliylitarkastaja Jarkko Fagerströmille, liikenneneuvos Jorma Hörkölle ja lupapäällikkö Pasi Hautalahdelle.

SKAL juhlarahaston stipendi Eeli Frimanille

SKAL juhlarahaston stipendiaatti vuonna 2019 on kauppatieteiden kandidaatti Eeli Friman. Friman viimeistelee toimitusketjujen johtamisen opintojaan Turun kauppakorkeakoulussa. Hänen pro gradu -tutkielmansa aihe on ”Foresight study on Baltic Sea Region Transport & Logistics in 2030” eli Itämeren alueen kuljetus- ja logistiikkaa-alan tulevaisuuden näkymät vuoteen 2030 asti.

Tutkimuksessaan Friman tunnisti useita kehityskulkuja, joiden vaikutusta hän ennakoi alueen kilpailukykyyn vuoteen 2030 mennessä: ympäristötekijöiden kasvava merkitys, merkittävät teknologiset edistysaskeleet, kiristyvä verotus ja sääntely sekä pula osaavasta työvoimasta. Kyselytutkimuksen vastaajajoukkona oli noin 100 alan asiantuntijaa koko Itämeren alueelta. Tutkimus toteutettiin toimeksiantona EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelman HAZARD-projektille. Tutkimus julkaistaan syksyllä.

SKAL juhlarahasto perustettiin puheenjohtaja Teppo Mikkolan juhlaseminaarin tuotoista vuonna 2015. Rahasto myöntää apurahoja kuljetus- ja logistiikka-alaan kohdistuvaan tutkimukseen. Rahaston suojelijana toimii ja stipendiaatit valitsee professori Lauri Ojala Turun yliopistosta.

Palkinnot luovutettiin SKAL:n järjestämässä Kuljetusyrittäjägaalassa lauantai-iltana 8. kesäkuuta 2019.

Lisätietoja:

Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, SKAL, puhelin 040 502 8181Petri Murto, johtaja, SKAL, puhelin 040 762 2140Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, puhelin 040 506 0131

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 800 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi @SKALry