Puheenjohtajan Joulutervehdys

Puheenjohtaja Teppo Mikkola SKAL ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkola

Kuluvana vuonna alamme toimintaan ovat vaikuttaneet monien maamme hallituksen toimesta valmisteltujen lakiesitysten päätyminen eduskunnan päätettäviksi ja voimaantuloa odottaviksi. Lakien valmistelua on leimannut kiire ja lainkirjoitustyötä tehneiden tietämättömyys alastamme. Kunhan saadaan laki valmiiksi, korjataan sitten myöhemmin! Asetusten ja lakien valvontaa siirretään ”oma valvontaan” -periaatteella – eihän lakeja kukaan riko!

Ympäristöteemat korostuvat, digitalisaatio ja avoin data ovat myös kärjessä! Kun meitä yrittäjiä on kehotettu huolehtimaan henkilötietosuojasta ja varoitettu kovista sanktioista tietojen vuotaessa vääriin käsiin! Samalla valtion toimija räväyttää yhdellä napinpainalluksella avaruuteen yli kolmen miljoonan kansalaisen henkilötiedot! On mielenkiintoista seurata, miten em. asiassa edetään, onko valtio toimijana eritavoin vastuussa kuin yrittäjä tai yritys? 

Autolla liikkumisesta on tehty rikos. Unohdetaan, että liikkumisen lisääntymisen myötä rajat ovat laskeneet. Ihmisten ja tavaroiden kulkemisen kasvulla maailma on kehittynyt ja elintaso noussut. Vähälle huomiolle ovat jääneet kuljetusalan ja mm. ajoneuvojen valmistajien kehitystyöt ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Alamme haluaa luovuttaa puhtaamman huomisen tuleville sukupolville. Harva päättäjistä uskaltaa avata suutaan, olla realistinen, asettua valtavirtaa vastaan. Pelkona olisi, että kyseinen henkilö leimattaisiin vastuuttomaksi!

Tässä muutoksessa yhdessä jäsenyrittäjiemme kanssa olemme tuoneet omat perustellut näkökantamme esille niin kansallisilla kuin kansainvälisillä foorumeilla. Meidän tulee olla mukana vaikuttamistyössä tarmokkaasti! Tahtotila on tärkeä, vaikka joskus tuntuisi, että kolhitaan liiankin kanssa! 

Koko SKAL organisaation tekeminen on tärkeää. Me emme kuvittele kaiken viisauden olevan Kehä kolmosen sisällä! Käytännön yrittämisen sekä elämän kokemukset on otettava huomioon saavuttaaksemme onnistuneen lopputuloksen! Eri mielipiteiden virrasta muodostuu yhteinen näkemys!

SKAL:n hallitus on ollut monien suurien asioiden edessä, joista osassa on ollut kysymys järjestön toimintaan ja osassa mm. ajoneuvotekniikkaan liittyvistä asioista. Keskustelujen lopputuloksena on aina löydetty yhteinen sävel. 

Elämme nyt joulua edeltävän noin neljän viikon aikajaksoa, Adventtia. Monelle meistä joulun sanoman ydin rakentuu Vapahtajan syntymäjuhlaan, toisille perhe ja läheiset ovat pääroolissa. Olkoon joulun perimmäinen sanoma mikä tahansa, suurimmalle osalle meistä joulu on aikaa, jolloin voimme heittää arkihuolet pois, olla läheistemme kanssa, tai ihan vaan yksinään vaikka hyvää kirjaa lukien! 

Haluan kiittää teitä kuluneesta vuodesta! Kaikkia SKAL-organisaatiossa toimivia; hallintoa, toimihenkilöitä, yrittäjiä! Kiitokset myös yhteistyökumppaneillemme!

Roy L. Smith´n sanoin: Jollei joulu ole sydämessäsi, et voi koskaan löytää sitä kuusen alta. 

Toivotan Rauhallista Joulun aikaa! Hiljentykäämme hetkeksi Joulun viettoon! Menestystä ja kaikkea Hyvää Uudelle Vuodelle 2019! 

Teppo Mikkolapuheenjohtaja, SKAL ry