Mediakutsu: Mitä kuuluu ammattidieselille, kuljetusalan kustannustuelle ja jakeluvelvoitteen alentamiselle? Entä miten kuljetusalaa säädellään EU:ssa ja miten vaikutamme siihen?

Tule kuulemaan kuljetusalan tuoreimmat käänteet ja seuraamaan SKALin EU-vaikuttamisen painopisteiden julkistusta toimittajille suunnattuun tilaisuuteen 24.5. klo 12.00 Helsingin Kuljetuskuutioon. Paikalla ovat SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto ja toimitusjohtaja Anssi Kujala sekä EU-edunvalvontatoimisto FinMobilityn toimitusjohtaja Pasi Moisio Brysselistä. Ilmoittaudu mukaan! 

Miksi lähteä mukaan? 

Maanteiden tavaraliikenne on turbulenssissa. Tavaraliikenteen käyttövoimat halutaan mullistaa päästövähennyssyistä, kun samaan aikaan Venäjän hyökkäyssota on ajanut dieselin hinnan pilviin ja aiheuttanut kuljetusyrityksille ennennäkemättömän kustannuskriisin.  

Suomen hallitus on tehnyt päätöksiä tukimuodoista, jotka kuitenkin uhkaavat tulla monelle kuljetusyritykselle liian myöhään. Tilaisuudessa kuulemme viimeisimmät tiedot kuljetusalalle suunnatusta kustannustuesta ja ammattidieselin valmistelusta sekä ennakkotietoa SKALin Kuljetusbarometri 2/2022 -kyselystä. 

Tilaisuudessa esitellään myös uunituore SKALin EU-vaikuttamisen painopisteet 2022 -ohjelma, joka kiteyttää kuljetusalan EU-asialistan. Liikenteen järjestöjen edunvalvontatoimiston vetäjä Pasi Moisio avaa FF55-ilmastopaketin tilannetta ja käytännön edunvalvontatyön arkea Brysselissä. 

Aika ja paikka:  24.5.2022 klo 12.00–13.45  SKAL ry:n toimisto  Nuijamiestentie 7, 4. krs. aula 

Ohjelma12.00    Lounasta tarjolla 12.15    Tervetuloa, Jani Ylälehto, puheenjohtaja, SKAL  12.20    SKALin ja kuljetusalan ajankohtaispaketti                Mitä kuuluu ammattidieselille, kuljetusalan kustannustuelle ja jakeluvelvoitteen               alentamiselle, ja miten ne vaikuttavat kuljetusyrityksiin?  13.00    SKALin EU-vaikuttamisen painopisteet 2022                EU-vaikuttaminen liikenteessä ja logistiikassa 2022                Anssi Kujala, toimitusjohtaja, SKAL                Pasi Moisio, toimitusjohtaja, FinMobility13.45    Tilaisuuden päätös

Tilaisuudessa on lounas- ja kahvitarjoilu 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 22.5. klo 16.  

SKAL on vaikuttanut EU:ssa lähes 20 vuotta. SKAL on organisoinut EU-edunvalvontansa siten, että SKALin tarvitsemat EU-edunvalvontapalvelut tuottaa FinMobility ry. SKAL kuuluu FinMobilityn perustajajäseniin ja muodostaa sen hallituksen yhdessä Autoliikenteen Työnantajaliiton kanssa. www.finmobility.eu  

Lisätietoja: Heini Polamo, viestintäpäällikkö, SKAL, heini.polamo@skal.fi, 040 5060 131  

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry on maanteiden tavaraliikenteen ja logistisia palveluja tarjoavien yritysten edunvalvontajärjestö. Järjestön jäsenistöön kuuluu noin 4 300 kuljetusyritystä ympäri Suomea. www.skal.fi; @SKALry