Liikennevirhemaksuja jäänyt toimittamatta ennen maksukehotusta

Osa poliisin määräämistä liikennevirhemaksuista ei ole tavoittanut vastaanottajaa ennen maksukehotusta. Näille henkilöille on lähetetty Oikeusrekisterikeskukselta maksukehotus maksamattomasta liikennevirhemaksusta.

Poliisi tekee liikennevirhemaksujen tiedoksiannoissa yhteistyötä Postin ja Digi- ja väestötietoviraston (DVV) kanssa. On käynyt ilmi, että osa liikennevirhemaksuista on jäänyt toimittamatta DVV:n ja Postin välisen tiedonsiirtoon liittyneen häiriön vuoksi. Tämänhetkisen selvityksen perusteella liikennevirhemaksuja on jäänyt toimittamatta noin 5 000 kappaletta syksyllä 2020.

Kun Oikeusrekisterikeskus alkoi periä syyskuussa määrättyjä ja maksamattomia liikennevirhemaksuja, myös poliisi sai asiakkailta yhteydenottoja, ja asiaa päästiin selvittämään. Asia on ajankohtainen, sillä viime syksyn liikennevirhemaksujen maksukehotukset ovat hiljattain lähteneet asiakkaille.

Toimintaohjeet

Jos olet saanut pelkän maksukehotuksen mutta et alkuperäistä liikennevirhemaksua, älä maksa maksukehotuksen laskua. Sinun ei myöskään tarvitse vaatia päätökseen oikaisua. 

Poliisi selvittää nyt, mitä tapahtumia virhe koskee. Poliisi poistaa ne liikennevirhemaksut, joiden tiedoksianto on epäonnistunut.  

Oikeusrekisterikeskus ei siirrä maksuja ulosottoon ennen kuin tilanne on selvitetty. Jos olet jo ehtinyt maksaa saamasi maksukehotuksen ja liikennevirhemaksu mitätöidään, Oikeusrekisterikeskus palauttaa rahat ilman erillistä pyyntöä. 

Toimituksille tiedoksiPoliisiylitarkastaja Hannu Kautto, Poliisihallitus p. 0295 481 866Toimialajohtaja Teemu Mikkola, Oikeusrekisterikeskus p. 050 413 5933Head of Business, Public sector Nina Hedberg, Posti Oy, p. 050 3480306Palveluomistaja Maria Juka-Lahdenperä, Digi- ja väestötietovirasto p. 0295 535 334